Korona günlerinde düğün: Temassız takı töreni

Korona günlerinde düğün: Temassız takı töreni

Korona virüsü düğünleri etkiledi. Kocaeli'de evlenen bir çift davetlilere dezenfektan ikram etti. Düğünde kimse tokalaşmadı.

Türkiye’de altı kişide görülen korona virüsü toplu halde yapılan tüm planları etkiledi. Kocaeli’de bir düğünde davetlilere dezenfektan ikram edildi. Takı töreninde tokalaşmamaya özen gösterildi.

İzmit ilçesinde gerçekleştirilen düğünde aylar öncesinden düğün tarihi belirleyen ve hazırlıklarını tamamlayan aileler, korona virüsü nedeniyle düğünü ertelemek yerine törende çeşitli önlemler aldı.

Salon düğünden önce iki kez dezenfekte edildi. Damat Fatih Özkan, misafirlerine seslenerek, salon girişindeki sıvı el dezenfektanıyla ellerini temizlemeleri konusunda uyarıda bulunarak, “Sizden ricam, hepimizin sağlığı için sarılma, öpüşme olmazsa çok iyi olur. Daha sonra evimize bekleriz, o zaman sarılırız. Anlayışınız ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim” dedi.

‘ETKİLEYECEĞİNİ DÜŞÜNSEK İPTAL EDERDİK’

Davetliler takı takmadan önce ellerine dezenfektan sıktı. Takılarını takan davetliler, gelin ve damadı tokalaşmadan tebrik etti.

Özkan, geçen yıl kasım ayında düğün tarihini belirlediklerini belirterek, “Bu salgın keşke olmasaydı, keşke bunlar başımıza hiç gelmeseydi. Biz toplum olarak temizliğe ve hijyene önem veren bir milletiz. Bizi çok etkileyeceğini düşünmüyorum. Etkileyeceğini düşünseydik, biz düğün organizasyonunu iptal ederdik” dedi.

Gelin Büşra Özkan ise ellerine sık sık dezenfektan sıktıklarını ifade ederek, “Millet olarak öpüşmeyi, tokalaşmayı çok seviyoruz ama bugün bir ilk yapıyoruz. Sevgimizi, birbirimize uzaktan gösteriyoruz. Ellerimiz zaten tertemiz. Bence bu yılın en temiz düğünü olabilir. Virüs yok, hiçbir şey yok” diye konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.