Konya'da IŞİD'le çatışma: 5 ölü

Konya'da IŞİD'le çatışma: 5 ölü

Konya'da IŞİD'in hücre evleri olduğu öne sürülen 10 adrese sabah saatlerinde operasyon yapıldı. Meram ilçesindeki bir villada çatışma çıktığı, 5 kişinin öldürüldüğü, 4 polisin de yaralandığı açıklandı.

Konya’da polis sabah saatlerinde IŞİD’e ait olduğu iddia edilen hücre evlerine baskın yaptı. 10 ayrı adrese giden polis bazı kişileri gözaltına alırken, Meram’daki villada çatışma çıktığı açıklandı. Polis, çatışma sonucu villanın çatısında 2, zemin katta 2 ve bahçede 1 olmak üzere 5 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

4 polisin de mermi sıyrıkları sonucu yaralandığı çatışma, bugün saat 05.15 sıralarında merkez Meram İlçesi Yorgancı Mahallesi Dudlukır Mevkii’nde meydana geldi.

Doğan Haber Ajansı'nda (DHA) yer alan habere göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadelesi Şubesi ekipleri, eylem hazırlığında oldukları belirtilen IŞİD’e operasyon düzenledi. Özel Harekat polisi eşliğinde daha önce belirlenen 10 adrese yapılan baskında Yorgancı Mahallesi’ndeki bir villada silahlar ateşlendi.

Villanın olduğu bölgedeki tüm bağlantılı sokak ve caddeler trafiğe kapatıldı. Çatışmanın 2.5 saat sürdüğü belirtildi.

Konya Valisi Yakup Canbolat, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan ve İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman çatışmanın yaşandığı villaya gelerek incelemelerde bulundu.

Operasyonun ise hakkında yakalama kararı bulunan A.Y.’nin Dutlukır Mevkiinde bulunan Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı personel servisleri güzergahında ev kiraladığının ortaya çıkması üzerine gerçekleştiği belirtildi.

SİLAH SESLERİYLE UYANDIK

Hücre evinin karşısında oturan Şenay Ç., silah sesleriyle uyandıklarını belirterek, ”Daha önce burada bir müzik grubu oturuyordu, işyeri olarak kullanıyordu. Sonra kiralık levhasını gördük. 15 -20 gün öncesine kadar da kiralık yazısı vardı. Biz daha önce bu kişileri hiç görmedik, konuşma şansımızda olmadı. Sabahta silah sesleriyle uyandık. Ne olduğunu anlayamadık. Çok sayıda özel harekat polisi ve zırhlı araçlar vardı. Silahlı çatışma uzun süre sürdü. Çok tedirginiz” dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ: ALINLARINIZDAN ÖPÜYORUM

Çatışmanın sona ermesinin ardından Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, telsizden operasyona katılan polislere teşekkür edip, “Operasyonda görev alan tüm silah arkadaşlarıma geçmiş olsun diyor, tebrik ediyor, alınlarından öpüyorum. Allah devletimizi, milletimizi her türlü musibetten korusun, ayrıca yaralı arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.