Konya’da IŞİD operasyonu: 10 kişi gözaltında

Konya’da IŞİD operasyonu: 10 kişi gözaltında

Konya'da IŞİD'e üye oldukları ve eleman kazandırdıkları gerekçesiyle 10 kişi gözaltına alındı.

DHA'nın haberine göre Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri IŞİD'e katılarak Suriye'deki çatışma bölgelerinde savaşıp izinle ülkeye yeniden giriş yapan IŞİD'lilere operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Terör örgütüne üye olmak ve elaman temin etmek suçundan gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise örgütsel dökümanların ele geçirildiği öğrenildi.

Gözaltına alınanlardan kasaplık yapan evli ve 2 çocuk babası 27 yaşındaki F.Ç.'nin örgütün Suriye koluyla irtibat kurduğu ve örgüte katılmak isteyen kişileri savaş bölgesine gitmesine yardımcı olduğu öne sürüldü.

F.Ç.'nin sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında 'Allah yolunda işçi' yazması ise dikkat çekti. Gözaltına alınanlar Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.