Koç'un ardından Sabancı da hisse sattı

Koç'un ardından Sabancı da hisse sattı

Borsa İstanbul'un tarihi rekor kırdığı günün akşamında Türkiye'nin en değerli iki holdinginden ayrı ayrı hisse satışı açıklaması geldi.

Koç Holding ve Sabancı Holding aile hisselerinin bir kısmını sattı. Koç Ailesi, Koç Holding’te hızlandırılmış ön talep yoluyla 107 milyon hisse satışı için işlem başlattı. Koç Holding’den bugün yapılan ikinci açıklamada talep toplama işleminin tamamlandığı ve 1 adet payın satış fiyatının 15.87 TL olarak belirlendiği bildirildi. Satış için yalnızca CitiGroup Global’e yetki verilirken, rakam yaklaşık 1,75 milyar TL ( Yaklaşık 490 milyon dolar) olarak hesaplandı.

Koç Ailesi üyelerinin hisse satışı ile ilgili olarak Mustafa Rahmi Koç tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, sahip olunan yaklaşık 391 milyon TL nominal değerli Koç Holding paylarının (yüzde 15.42), 107 milyon TL nominal değerli kısmının (yüzde 4.22) yurtdışında yerleşik kurumsal yatırımcılara satışı için CitiGroup Global Markets Limited’a yetki verildiği belirtildi.

SABANCI’DAN 100 MİLYON DOLARLIK SATIŞ

Sabancı ailesi de, yaklaşık 100 milyon dolar değerinde Sabancı Holding hisse satışında bulundu. Ünlü&Co.’nun açıklamasına göre, Sabancı ailesinin bazı üyeleri, hisseleri çarşamba günkü kapanış fiyatı olan 11.1 TL’ye yaklaşık yüzde 4 indirim uygulayarak sattı. Açıklamaya göre, Sabancı hisseleri, 21 uluslararası kurumsal yatırımcıya satıldı.

YÜZDE 6 DÜŞÜŞ

Koç Holding hisseleri güne yüzde 4,23 düşüşle 16,30 liradan başladı. Ardından düşüş yüzde 6’yı buldu.

Sabancı Holding ise dün 11,10 TL’den kapanmıştı. Sabancı Holding bu sabah açılışta 10,85 TL ile yüzde 2,25 değer kaybetti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.