Kocaeli'de göçmen teknesi battı: 15 ölü, 20 kayıp

Kocaeli'de göçmen teknesi battı: 15 ölü, 20 kayıp

Kocaeli'de göçmenleri taşıyan bir tekne battı. 15 kişi öldü, 20 kişi kayıp.

Kocaeli’nin Karadeniz kıyısındaki Kefken İlçesi açıklarında, içerisinde göçmenlerin bulunduğu balıkçı teknesi battı. Olayda, 15 kişi yaşamını yitirdi, 12 göçmen ise hala kayıp.

Komutanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 64 deniz mili kuzeyinde içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir balıkçı teknesinin yardım talebinde bulunduğu ihbarı alındığı belirtildi. İhbarın alınmasının ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından bölgeye, bir sahil güvenlik uçağı ve iki sahil güvenlik botu sevk edildi.

HAMİLE KADIN DÜŞÜK YAPTI

Sahil Güvenlik botu tarafından kıyıya çıkartılan bir kadın göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda yapılan sağlık kontrolünde doğuma yakın olduğu anlaşılınca helikopterle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak yapılan kontrolde kadının düşük yaptığı belirlendi. Tedavi altına alınan kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Ayrıca 7 yaralı da ambulanslarla Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisinde tedavi altına alındı.

’70’E YAKIN GÖÇMEN VAR, ÇOĞU IRAKLI’

Göçmenlerin ağırlıklı olarak Iraklı olduğunu söyleyen Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, “Kaza uluslararası sularda oldu. Teknede 70’e yakın göçmen olduğu söyleniyor. Hastanemize 6 yaralı göçmen geldi. Diğer yaralıları diğer hastanelere gönderdik. Hastanemizde 5 göçmen cesedi var. Yaklaşık 100 kilometre ileride oldu. Ağırlık olarak Irak uyruklular” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.