Koca: Korona virüsü vakaları İstanbul'da yüzde 50 arttı

Koca: Korona virüsü vakaları İstanbul'da yüzde 50 arttı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da son bir ayda korona virüsü vakalarında yüzde 50 artış olduğunu açıkladı. Koca, kentte bir kısıtlama düşünmediklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da son bir ayda korona virüsü vakalarında yüzde 50 artış, Ankara'da ise son bir ayda yüzde 60 azalma görüldüğünü söyledi.

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Koca, "İzmir'de yüzde elli azalış görüyoruz. Balıkesir'de ve Bilecik'te yüzde 50, Bursa ve Denizli'de yüzde 35 artış görüyoruz. Şu an hastanelerde doluluk oranlarında bir sorun olmadığını görüyoruz" diye konuştu

Herhangi bir kısıtlamayı, sokağa çıkma yasağını düşünmediklerini söyleyen Koca, "İstanbul'da şu an kısıtlama anlamında herhangi bir tedbiri düşünmüyoruz. Avrupa'da son haftalar giderek arttığını biliyoruz, önümüzdeki haftalarda daha da artacağı kanaatini taşıyoruz. Bizim dışımızdaki ülkeler bu anlamda tedbir almama noktasında bir çaba içindeler" ifadelerini kullandı.

4 FARKLI AŞI ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Aşıyla ilgili gelişmeleri aktaran Koca, şunları kaydetti:

"Çalışmalarını kamuoyu önünde sürdürmeyen ve aşıya odaklanan bir grubumuz var. Yerli aşı hakkında biraz daha yol alınmasını bekleyerek size detaylı bilgi vermedim, bugün bu noktaya geldiğimize inanıyorum. Aşı çalışmalarını doğrudan yürüten uzmanlar da bulunmaktadır. 600 kişilik bir ekip tarafından aşı çalışmaları sürdürülmektedir. Ortak aşı grubumuz 4 farklı aşı üzerinden çalışmaktadır. Aşı çalışmalarını yürüten ekiplerimiz sonuca en kısa sürede ulaşmak için rekabet içinde, birbirlerinin başarısı için destek içindedir."

'GRİP AŞISI SAYISINI ARTIRMA GAYRETİNDEYİZ'

Bakan Koca, grip aşıyla ilgili tartışmalara ilişkin "Gribin en yaygın olduğu günlere girdik. Korona virüsüne karşı alacağımız tedbirler bizi gripten de koruyacak. Tedbirleri alırsa iki hastalıktan birlikte korunmuş olacağız. Grip ölüme yol açabilen bir hastalıktır. Gribin bulaşmasına karşın yeterince duyarlı değiliz. Türkiye'ye geçen yıl 1 milyon 350 bin grip aşısı geldi, bu yıl 1 buçuk milyondan fazla olacak. Ama biz bu sayıyı daha da artırma gayretindeyiz" dedi.

107 SAĞLIK ÇALIŞANI VEFAT ETTİ

Fahrettin Koca, bir soru üzerine sağlık çalışanları içinde testi pozitif olanların sayısının 40 bini geçtiğini belirterek "Hayatını kaybedenlerin sayısının 107 olduğunu söyleyebilirim" dedi.

CAN KAYBI 9 BİNİ GEÇTİ

Fahrettin Koca, salgına ilişkin günlük resmi verileri de açıkladı. Buna göre Türkiye'de son 24 saatte 115 bin 328 Covid-19 testi yapıldı, 1671 kişiye hastalık tanısı konuldu, 57 kişi vefat etti, ağır hasta sayısı 1418 oldu. Toplam hasta sayısı 340.450'ye, can kaybı 9014'e çıktı.

1396 kişinin tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı ise 298 bin 368'e yükseldi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum