KJA üyeleri Şemdinli'de açlık grevine başladı

KJA üyeleri Şemdinli'de açlık grevine başladı

HDP heyetinin, Cizre’deki yaralılar sorunu çözülene kadar başlattığı açlık grevine Şemdinli’den de destek geldi. KJA öncülüğünde Şemdinli’de açlık grevi başladı.

ECEVİT BAY / YÜKSEKOVA HABER

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde günlerdir 2 ayrı binanın bodrumunda mahsur kalan ve tüm girişimlere rağmen hastaneye kaldırılmayan yaralılar için İçişleri Bakanlığı’nda girişimlerde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyetinin başlattığı açlık grevine, Şemdinli ilçesinde Kongreya Jinan Azad (KJA) öncülüğünde destek geldi.

Şemdinli Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) binasında, KJA üyeleri tarafından süresiz dönüşümlü açlık grevi başlatıldı.

i-1-20160207175023.jpg

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Şemdinli KJA üyesi Pınar Yılmaz; “7 Haziran seçim sürecinden sonra AKP, Kürt halkına dönük katliamlarla 7 Haziran zaferini kırma çabası içerisindedir. Saray gladyosu tarafından özelde Kürt illerinde başlatılan çatışmalar 59. gününde de devam ediyor. Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’a tecrit uygulayarak barışı değil; savaşı meşrulaştırmaya çalışyorlar. Cizre ve Sur’da yaptığı katliamlarla teröristin kim olduğunu açıkça göstermiştir. Biz KJA kadınları olarak bugünden sonra Erdoğan’a ve savaş gladyosuna savaş yaptırmayacağız. Cizre ve Sur için hergün ayakta olacağımızı bu katliamlara sessiz kalmayacağımızı bilinmesini istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.