Kızılkaya: Hakkari il kalacak

Kızılkaya: Hakkari il kalacak

Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen aday öğretmenlerin eğitim programının konuğu Muhsin Kızılkaya Hakkari'nin il kalacağını söyledi.

Hakkari Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Konferans Salonunda gerçekleşen pograma İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kızılkaya ve aday öğretmenler katıldı. Başbakan Başdanışmanı Muhsin Kızılkaya, aday öğretmenlere yaşadığı anıları anlattı. Özelde Hakkari, genelde Türkiye'de meydana gelen gelişmeler ve bunun eğitime yansımalarını dile getiren Kızılkaya, kendi öğrenciliği döneminde Kürtçe konuştukları için cezalandırıldıkları bir dönemden, öğretmenlere Kürtçenin öğretilmesi seviyesine gelinmesini çok büyük bir gelişme olduğunu söyledi.

Toplantının bitişinde bir öğretmenin, "Hakkari ilçe kalacak mı" sorusuna ise Kızılkaya, "Cumhurbaşkanımız buraya gelirken buranın değişimini kendisi gördü. Yeni yapılan valilik binası, çevrenin durumu, suyun gelmesi, ışıklandırmaların yapılması, yavaş yavaş şehir kimliğine bürünmesi bunun üzerine çok etkisi oldu. İlçe kararı şimdi buzdolabında inşallah çıkmaz ve çıkacağını da zannetmiyorum bundan sonra. Ama 2008 yılında buraya geldiğinde berbat idi. Buradaki insanlarda çok kötü, kendilerine yakışmayan bir muameleye tabi tutmuşlardı. Hakkarililerin Cumhurbaşkanımızdan bence büyük bir özür burçları var bu anlamda. Buraya son geldiğinde o kitlesel karşılamayla bu borçlarını da ödediler zannediyorum. Bundan sonra bir problem çıkacağını sanmıyorum" şeklinde cevap verdi.

Kızılkaya: Hakkari il kalacak

Kızılkaya: Hakkari il kalacak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum