Kızılhaç Afrin'e erişim istedi

Kızılhaç Afrin'e erişim istedi

Uluslararası Kızılhaç., Afrin'deki sivil nüfusa düzenli erişim talep etti. Açıklamada, "Afrin'deki sivillerin tarafsız yardıma ihtiyacı var" denildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin kent merkezine girmesinin ardından Uluslararası Kızılhaç’tan açıklama geldi. Türk Kızılayı’nın Afrin’deki Kürt nüfusla birlikte çalışma ihtimalinin ‘neredeyse sıfır’ olduğu yorumu yapılan açıklamada, Afrin’e düzenli erişim istendi.

İki haftalık bir Suriye ziyaretinden Cenevre’ye dönüşünde konuşan dönen Kızılhaç Başkanı Peter Maurer, Afrin’de sivil nüfusun tarafsız yardıma ihtiyaç duyduğunu belirtti; Kızılhaç çalışanları için kente düzenli erişim sağlanmasını talep etti. Maurer, “Afrin’deki Suriyeli Kürtler gitmek ya da kalmak hakkına sahip. Onlara tercih hakkı tanınmalı” dedi.

Kızılhaç Başkanı, Afrin’den Halep yakınlarındaki köylere kaçan binlerce sivile zaten yardım ettiklerini ama kentin içindeki sivillere de erişebilmeleri gerektiğini söyledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.