Kız Yurdunda Yaşanan Bıçaklı Kavga Öğrencileri Ayaklandırdı

Kız Yurdunda Yaşanan Bıçaklı Kavga Öğrencileri Ayaklandırdı

Karaman’da iki kişi arasında yaşanan bıçaklı kavganın Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait kız öğrenci yurdunda devam etmesi öğrencileri korkutarak, tepkisine neden oldu.

Olay, akşam saat 21.30 sıralarında Üniversite Mahallesi'ndeki Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yanındaki Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, aralarında husumet olduğu öğrenilen O.Ş. (20) ile K.Y (23) yurdun önünde karşılaşınca tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine O.Ş belinden çıkardığı bıçakla K.Y’yi kovalamaya başladı. K.Y ise kaçarak Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait kız öğrenci yurduna girdi. Elinde bıçakla K.Y’nin peşinden gelen O.Ş, şahsı kız öğrencilerin kaldığı B Blok’ta yakalayarak bacaklarından bıçakladı. Olayı gören kız öğrencilerden bazıları fenalaşırken, polisten yardım istendi. Bunun üzerine yurda ambulans ve çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri O.Ş’yi gözaltına alırken, K.Y’de ambulansla Karaman Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaşanan bıçaklı kavga yurtta kalan bin 200 kız öğrenciyi korkuttu. Olayla ilgili olarak bazı internet sitelerinde çıkan yanlış haberler üzerine üniversite çevresinde bulunan özel erkek öğrenci yurtlarındaki öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu önünde toplanarak durumu protesto etti. Yurda gelen İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, öğrencileri sakinleştirebilmek için bir polis aracının megafonundan öğrencilere seslenerek, olayda her hangi bir öğrencinin yaralanmadığını dışarıdan giren şüphelilerin ise yakalandığını söyledi.

Yurtta kalan kız öğrenciler ise yurtta güvenliğin yetersiz olduğunu dile getirdi. Yurt önünde toplanan öğrenciler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

VALİ KOCA,” YARALI ŞAHSIN DIŞINDA KİMSENİN BURNU BİLE KANAMAMIŞTIR”

Kız öğrenci yurdunda meydana gelen bıçaklı yaralama olayıyla ilgili olay yerine giderek incelemelerde bulunan Karaman Valisi Murat Koca, yaptığı açıklamada olayın öğrencilerle ilgisinin olmadığını söyleyerek “Yaralı şahsın dışında kimsenin burnu bile kanamamıştır” dedi. Kız yurdunun binasının içine dışarıdan yabancı 2 şahsın girdiğini belirten Koca, “Şahıslardan biri diğerini bıçaklamış. Yarı olan şahıs hastane kaldırıldı. Diğeri de emniyet güçleri tarafından yakalanmıştır. Bu olay, şahısların kendi aralarında yaşanan husumetten dolayı meydana gelen bir olaydır. Olayın doğrudan öğrencilerimizle hiçbir alakası yoktur. Böyle üzücü hadisenin devletin binası içinde gerçekleşmesi bizi son derece üzmüş, son derece rahatsız etmiştir. Bununla ilgili gerekli tedbirleri alacağız. Şu anda basında farklı bilgiler dolaştığını ben burada öğrendim. Kesinlikle yaralı şahsın dışında öğrencilerimizin burnu bile kanamamıştır. Kız öğrencilerimizin böyle bir hadiseden dolayı bazıları etkilenmiştir ve bazıları hastaneye kaldırılmıştır. Çocuklarımızda kesinlikle ne yaralı var ne de kimsenin burnu kanamıştır. Bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek istiyorum. Bu şahıslarla ilgili birisi 1.5 yıl önce hapisten çıkmış, aralarında borç meselesi varmış, başka konular da var. Kesinlikle öğrencilerle konunun bir ilgisi yoktur. Üniversitede inşaat devam ettiği için duvarı aşarak içeri girmişler. Şu anda bu konuyla ilgili gereği yapılmaktır” diye konuştu.

Vali Koca’nın açıklamalarının ardından olay yeri sakinleştiği ve kalabalığın dağılmaya başladığı öğrenildi.

Kız Yurdunda Yaşanan Bıçaklı Kavga Öğrencileri Ayaklandırdı

Kız Yurdunda Yaşanan Bıçaklı Kavga Öğrencileri Ayaklandırdı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.