Kız öğrenci yurdunda 2 kişinin kaçırıldığı iddiası

Kız öğrenci yurdunda 2 kişinin kaçırıldığı iddiası

Zonguldak'ta 1600 kız öğrencinin kaldığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda 4 gün içinde 2 kız öğrencinin kaçırıldığını iddia eden öğrenciler yurda girmeme eylemi yaptı.

Kozlu İlçesi'nde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait bu yıl açılan Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda iddiaya göre, geçen Cuma bir kız öğrenci erkek arkadaşı tarafından otomobile bindirilerek kaçırıldı. Polisin bir gün sonra yakaladığı şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. Yurtta dün akşam saatlerinde bir kızın daha otomobille kaçırıldığı iddiaları üzerine öğrenciler yurdu boşalttı. 4 günde 2 kız öğrencinin kaçırıldığını ve yurdun bulunduğu mahallenin de tenha olmasından dolayı can güvenliklerinin olmadığını öne süren 250 kadar öğrenci, alkışlarla tempo tutarak ve ve slogan atarak eylem yaptı. 2 kız öğrenci kalabalıkta baygınlık geçirdi. Fenalaşan öğrencilere sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Yurt önünde çok sayıda polis güvenlik önlemi aldı.

Yurt binası önündeki gerginlik devam ederken İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Avcı polis otosundan genç kızlara anons yaptı. Avcı, “Bu şekilde burada sabaha kadar da dursak bir çözüme ulaşamayacağız. Biz bütün sıkıntılarınızı anladık. Arkadaşlarımız tek tek not aldılar. Biz polis teşkilatı olarak güvenliğiniz için 24 saat boyunca resmi araçlar nöbet tutacaklar. Güvenlik anlamında en küçük sıkıntı yaşanmayacak. Bu konuda biz size gerekli teminatı veriyoruz. O nedenle hepiniz lütfen odalarınıza geçin. Biz de görevliler olarak burada gerekli tedbirler alalım. Biz sorunun çözümü için burada bulunuyoruz” dedi.

Eylem yapan kız öğrenciler, yurdun önüne gelen İl Emniyet Müdürü Osman Ak'la görüştü. Öğrenciler, daha sonra eylemlerine son verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.