Kışanak, Buldan'ın hayat öyküsünü yazacak

Kışanak, Buldan'ın hayat öyküsünü yazacak

Gültan Kışanak 'Siyasetin Mor Rengi'nden sonra yeni bir kitabın çalışmalarına başladı.

Görevden alınıp tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın cezaevinden yazdığı “Kürt Siyasetinin Mor Rengi” isimli kitabın ardından yeni bir kitap için çalışmaya başladığı öğrenildi.

Kendisi gibi cezaevinde tutuklu bulunan kadın siyasetçiler Aysel Tuğluk, Çağlar Demirel, Figen Yüksekdağ, Leyla Güven, Sebahat Tuncel ve Selma Irmak’ın da aralarında bulunduğu onlarca kadının hikayesini mektuplar aracılığıyla sorduğu sorulara gelen yanıtlarla kaleme alan Gültan Kışanak bu kez HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’ın yaşam öyküsünü yazacak.

Hakkari’de bir aşiret kızı olarak dünyaya gelen Buldan, eşi Savaş Buldan’ı kızının doğduğu gün faili meçhul bir cinayette kaybetmişti. Eşinin ölümünün ardından önce Cumartesi Anneleri’ne ardından HADEP’e katılan Buldan 2005 yılında da Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen kadınlar arasında yer aldı. 5 dönemdir Meclis’te milletvekili olan Buldan eşinin ölümünün ardından girdiği siyaset sahnesinde bugün 67 sandalye ile Meclis’te 3. parti olan HDP’nin Eş Genel Başkanı. (Gazete Duvar)

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.