Kırklareli'nde dere taştı: 2 ölü, 4 kayıp

Kırklareli'nde dere taştı: 2 ölü, 4 kayıp

Şiddetli yağışın etkili olduğu Kırklareli'nde sel suları bungalov evleri sürükledi, Değirmen Deresi taştı. İki kişinin cansız bedenine ulaşıldı, 6 kişi kurtarıldı, 4 kişi aranıyor.

Kırklareli'nde sabaha karşı başlayan sağanak, kentin kuzeyinde kuvvetli şekilde devam ediyor. Kuvvetli sağanak nedeniyle su baskınları meydana geldi. Kentte Değirmen Deresi taştı. 

AA'da yer alan habere göre, Karadeniz'e kıyısı bulunan Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde sağanak, su baskınları ve dere taşkınlarına yol açtı. Yağış nedeniyle su debisi artan ve yatağından çıkan Değirmen Deresi, Demirköy ile İğneadayı birbirine bağlayan kara yolunun üzerinden akmaya başladı.

Demirköy'de, orman içindeki turistik bungalovlar, taşan dereler nedeniyle su altında kaldı. Bazı tatilcilerden haber alınamaması üzerine bölgeye AFAD, UMKE, İl Özel İdaresi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, askerler ve itfaiye ekipleri, sevk edildi. Başlatılan arama çalışmalarında ormanda mahsur kalan 2 kişi, kurtarıldı. 

Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, yağışın öğleden sonra etkisini biraz yitirdiğini belirterek, "Turizm tesislerinde kalan kampçılardan kayıplar olduğu söyleniyor. Kampçıların ilk etapta 1'i çocuk 4 yetişkin kayıp olduğu bilgisi geldi. Havadan helikopter ve karadan da ekiplerin arama çalışmaları sürüyor" dedi. 

Asfaltın bazı bölümlerine zarar veren taşkın nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Taşkın, arazilere yayılmaya devam ediyor. Hava sıcaklığının 17 derece olduğu bölgede kuvvetli sağanakların yarına kadar aralıklarla süreceği tahmin ediliyor.

Kırklareli Valisi Birol Ekici de bölgeye gelerek devam eden çalışmalar hakkında ekiplerden bilgi aldı.

Bungalovlarda sel sularına kapılan 1'i çocuk 2 kişi, ekiplerce kurtarıldı, 1 kadın 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, Demirköy'de 4 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

AFAD'dan yapılan açıklamada ise "İğneada Sisli Vadisi’nde bulunan bungalov otellerin yer aldığı bölgede yoğun yağış sonucu 12 kişinin mahsur kaldığı bilgisi üzerine ekiplerimiz ivedilikle bölgeye sevk edilmiştir. Arama ve kurtarma ekiplerimiz tarafından 6 vatandaşımız kurtarılmış, iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Kayıp 4 vatandaşımızın arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kırklareli'ndeki sel felaketi sonrası arama-kurtarma çalışmalarına destek için askeri personel ve arazi araçlarının görevlendirildiğini bildirdi.

MSB'den yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kırklareli'nde meydana gelen sel felaketi sonrası İğneada beldesindeki arama-kurtarma çalışmalarına destek için 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımızdan askeri personel ve arazi araçları görevlendirildi. Yaralı olarak kurtarılan vatandaşlarımız sağlık ekiplerinin gözetiminde askeri personelimiz tarafından tahliye edildi. Mehmetçiklerimizin bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarına desteği sürüyor."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.