Kimyasal silah uzmanları Duma'da

Kimyasal silah uzmanları Duma'da

Suriye'deki kimyasal silah iddiaları, ABD, Fransa ve İngiltere'nin hava saldırısı sonrasında araştırılmaya başlanacak. Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün uzmanları bugün Duma'ya girdi.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’ne (OPCW) bağlı uzmanlar, Suriye’nin başkenti Şam’da kimyasal silah kullanıldığı belirtilen Duma’ya girdi. Haberi Suriye devlet medyası duyurdu.

Uzmanlar Suriye’ye hafta sonunda gitmiş, BM’den gerekli izinleri olmadığı gerekçesiyle dün Duma’ya girişlerine izin verilmemişti.

NE OLMUŞTU?

ABD, Fransa ve İngiltere Duma’da Şam yönetimine atfedilen kimyasal suçlamaya ilişkin OPCW soruşturmasının sonuçlanmasını beklemeden, cumartesi günü sabaha karşı Suriye’de bir dizi noktayı hedef almıştı.

İngiliz basının önde gelen Ortadoğu uzmanı gazetecilerinden Robert Fisk ise bugün Duma’daki bir doktorla görüşmüş, doktor söz konusu olayda kimyasal silah kullanılmadığını, hastaların hava saldırısı sırasında kalkan tozdan etkilendikleri sırada çektiği solunum yetmezliğinin ‘gaz saldırısı’ olarak sunulduğunu söylemişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.