Kim Jong-un: Yankilere 'hediye paketleri' yollayın

Kim Jong-un: Yankilere 'hediye paketleri' yollayın

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ilk kıtalararası füze denemesini 'Amerikan p.çlerine hediye' niteledi. BM Güvenlik Konseyi bugün Kuzey Kore gündemiyle toplanıyor.

Kuzey Kore’nin kıtalararası füze denemesi sonrası gerilim tırmanırken, Kim, ABD’nin 4 Temmuz’da kutladığı Bağımsızlık Günü’ne atıfta bulunarak füze denemesinin ‘Amerikan p.çlerine’ bir hediye olarak tanımladı.

The Guardian’ın Kuzey Kore devlet medyası KCNA’dan aktardığına göre Kim, füze denemesini bizzat izledi ve nükleer bilimadamlarına da, ‘Yankilere füze ve nükleer deneme formunda, sık sık büyük ve küçük hediye paketleri yollamaları’ talimatı verdi. Haberde Kim’in Hwasong-14 füzesini denetledikten sonra ‘memnun olduğu’, füzenin ‘yakışıklı bir erkek’ gibi göründüğünü söylediği aktarıldı.

Kim, denenen füzelerin nükleer başlık taşıyabildiğini ve ülkesinin her yeri vurabilecek bir nükleer devlet olmak için son adımlarını attığını da savundu.

Kuzey Kore’nin dün Japon Denizi’ne kıtalararası balistik füze fırlatmasının ardından, füze kapasitesiyle vurabileceği alan genişlemiş durumda. Uzmanlar söz konusu füzenin ABD’nin Alaska eyaletine erişebileceğini belirtirken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bugün ABD’nin çağrısıyla acil bir toplantı düzenleyecek. Son denemenin Kuzey Kore’nin ilk başarılı kıtalararası füze denemesi olduğu, Amerikalı yetkililerce de teslim edilmiş durumda.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.