Kılıçdaroğlu'nun röportajının olduğu kitabı matbaa basmadı

Kılıçdaroğlu'nun röportajının olduğu kitabı matbaa basmadı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir röportajın da yer aldığı gazeteci Makbule Cengiz'in kitabı matbaadan döndü: Çok siyasi basamayız. Sonra defterlerimiz inceleniyor...

Gazeteci Makbule Cengiz’in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek hazırladığı “Umut Hep Var” isimli kitabı baskı için matbaaya gönderen Kırmızı Kedi Yayınevi yetkililerine ret yanıtı geldi. Matbaa yetkilileri, “fazla siyasi içerikli olduğu için sıkıntı yaşayabiliriz” diyerek kitabı basamayacaklarını söyledi.

Matbaa yetkililerinin yayınevine gönderdiği e-posta’da “siyasi içerikli bastığımız 3-4 kitaptan dolayı defterlerimiz hâlâ inceleniyor” denilirken, kitabı basmayı kibarca reddettiği görülüyor.

Gazeteci Cengiz duruma Twitter’dan tepki göstererek, “Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiğim nehir söyleşi kitabım ‘Umut Hep Var’ın matbaadan gelmesini beklerken, sansür geldi. Ama buna elbette boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Kırmızı Kedi Yayınevi de Cengiz’in paylaşımlarını retweet etti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.