Kılıçdaroğlu'nun karşılamasına bakanlık inceleme başlattı

Kılıçdaroğlu'nun karşılamasına bakanlık inceleme başlattı

Savunma Bakanlığından, Kılıçdaroğlu'nun ziyareti için açıklama geldi. Bakanlık tarafından, inceleme için Teftiş kurulu Başkanı görevlendirildi.

YÜKSEKOVA - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tören mangasıyla karşılanmasıyla ilgili Milli Savunma Bakanlığından açıklama geldi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kılıçdaroğlu’nun askeri törenle karşılanmasıyla ilgili, “Teftiş Kurulu’nu görevlendirdim. Soruşturma başlayabilir” dedi. Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal dün “Kasıt yok kusur var” demişti.

KOMUTAN KUSUR VAR DEMİŞTİ 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle dün TBMM’de düzenlenen resepsiyonda konuşan Hava Kuvvetleri Komutanı  Orgeneral Abidin Ünal,  tören mangalı karşılamayla ilgili “İnceleme, Sayın Genelkurmay Başkanı’nın direktifiyle başladı. Ben incelemeyi tamamladım, raporumu sundum. İki kelimeyle söyleyeyim, kasıt yok, kusur var” demişti.

KRİZ NASIL BAŞLADI?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, referandum öncesi Balıkesir ve ilçelerini kapsayan gezisine Bandırma’dan başlamıştı. Kılıçdaroğlu’nu taşıyan özel uçak sivil uçuşlar için de kullanılan Bandırma 6’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı pistine inmişti. Tören mangası CHP Lideri’ni selamlayarak karşıladıktan sonra Kılıçdaroğlu, yanındakilerle birlikte Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer’e nezaket ziyaretinde bulunmuştu.Kemal Kılıçdaroğlu’nun tören mangasıyla karşılanması tartışma yaratmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.