Kılıçdaroğlu’nun ‘başkanlık’ sözlerine Baykal’dan destek

Kılıçdaroğlu’nun ‘başkanlık’ sözlerine Baykal’dan destek

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’dan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz’ sözlerine destek geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Böyle bir başkanlık sistemini bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz” sözlerine destek veren açıklamalarda bulundu.

Antalya’da partisinin Konyaaltı İlçe Başkanlığı’na gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Baykal, konuyla ilgili olarak, “Bizi ilgilendiren Türkiye’de rejimi değiştirme çabaları karşısında direniş kararlılığımızı etkili bir şekilde ifade etmektir. Kılıçdaroğlu da kendi üslubu içinde bunu ifade etmeye çalıştı” dedi.

Başkanlık sisteminin kabul edilebilir ve doğru bir olay olmadığını kaydeden Baykal, Türkiye’nin bu işe tepki göstereceğini, bunun hesabını herkesin yapması gerektiğini söyledi, şöyle devam etti:

“İyi niyetli bir anlayış içinde konuya bakmak lazım. CHP ve Türkiye’nin maruz kaldığı tehdidi hissettirme anlayışı içinde böyle değerlendirmeler yapılıyor. İnanıyorum meclis, kamuoyu ve halk gereğini yapacaktır. Dayatmalara emrivakilere Türkiye teslim olmayacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.