Kılıçdaroğlu'ndan kongre sitemi: Türkiye ne işlerle uğraşıyor; siz ne yapıyorsunuz?

Kılıçdaroğlu'ndan kongre sitemi: Türkiye ne işlerle uğraşıyor; siz ne yapıyorsunuz?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, ilçe başkanlarına İstanbul’daki kongre süreçlerini durdurma gerekçesini söylerken, liste kavgalarını kastederek “Türkiye ne işlerle uğraşıyor; siz İstanbul’da ne yapıyorsunuz?” dediği öğrenildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Sekreter Kamil Oktay Sındır imzasıyla İstanbul il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen sürpriz genelgeyle kongre süreçlerinin durdurulmasının ardından, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu devreye girdi. Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve ilçe başkanları ile ayrı ayrı görüşerek, kongre sürecinin durdurulmasına neden olan sıkıntılar hakkında bilgi aldı.

Gazete Habertürk’ten Düzgün Karadaş’ın haberine göre; İlçe başkanlarına İstanbul’da yaşanan liste kavgası hakkında sitem eden CHP Lideri’nin, “Türkiye ne işlerle uğraşıyor; siz İstanbul’da ne yapıyorsunuz? Türkiye’nin bu kadar sorunu varken İstanbul’la mı uğraşacağız? Baştan beri kongre sürecinin düzgün yürütülmesini istedim. Ancak o kadar şikâyet geldi ki İstanbul’da kongre sürecini durdurmak zorunda kaldık” dediği öğrenildi.

KONGRELER DEVAM EDECEK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önce CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile görüştü. Daha sonra bu görüşmeye CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve İl sekreteri Hakkı Sağlam da dahil oldu. Ankara’daki kritik toplantı sonucunda İstanbul’daki kongrelerin kaldığı yerden devam etmesi kararı çıktı.

‘KAVGA ARAYANLARIN HEVESİ KURSAKLARINDA KALDI’

Yurt’tan Barış Can’ın haberine göre ise, İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da yakın çevresine çok demokratik bir ortamda yapılan kongre sürecinin devam kararından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ‘CHP İçerisinde kavga arayanların hevesi kursaklarında kaldı. Bunlar bir kavganın değil CHP’de var olan uzlaşı kültürünün daha gelişerek yansımasıdır’ dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.