Kılıçdaroğlu’ndan dokunulmazlık açıklaması

Kılıçdaroğlu’ndan dokunulmazlık açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisin grup toplantısında, Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan'ın dokunulmazlığının da kaldırılması gerektiğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinini bugünkü grup toplantısında dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili konuştu.

Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların yolsuzluk soruşturmalarıyla ilgili de kaldırılması gerektiğini söyledi:

“Meclis'te bir dokunulmazlık olayı, kavgalardır, dövüşlerdir gidiyor. Bu iktidar partisi asla samimi, doğru bir parti değil. Diyorlar ki ‘Bütün dokunulmazlık dosyalarını getiriyoruz’ Ama Davutoğlu, onun dokunulmazlığı devam edecek. Benim kalkacak.

“Kaldırmazsanız namertsiniz diyorum. Davutoğlu ben korkuyorum diyor. Be etkisiz elaman, hodri meydan, diyen sensin. Niye kaldırmıyorsun?

“Benim de dokunulmazlığım kaldırılsın diyemiyor. Çünkü abisi izin vermiyor.

“Bakanların da dokunulmazlığı kalkmıyor. E onlar malı götürüyor. Parti ile ortak. Eski bakanlar hani vardı ya Egemen Bağış … Allah'ın kitabı ile dalga geçen onların yanında şu anda. Muammer Güler, Zafer Çağlayan … Bunların da dokunulmazlığı kalkmıyor. Hırsız hırsızı korur düzgün adamı korumaz ki.

“Şimdi Davutoğlu'na seslenmiyorum; namuslu bir adamsan, altını çiziyorum. Yolsuzluklardan şikayet ediyorsa bunların gel dokunulmazlığını kaldıralım.

“Anayasa değişikliği olmadan bir kişinin dokunulmazlığını kaldırıyorsun. Çünkü onlar da bunu çıkmasını istemiyor milleti kandırıyorlar. Sen getirsene Efkan Ala'yı, ‘Ak Parti PKK ile doğrudan görüşüyor’ diyen senin İçişleri Bakanın değil mi, getir dosyasını kaldır, gönder mahkemeye yüreğin varsa. Ama kaldıramıyor.”

Basın özgürlüğü

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'yle ilgili de şunları söyledi:

“Üzülerek söyleyeyim basın özgürlüğünde sınıfta kalan bir ülke olduğumuz için son derece üzgünüm. Son yayınlanan bir uluslararası istatistikte 180 ülke arasında Türkiye 151. Sırada. Geçen yıla göre 2 sıra birden geriledik.

“Afganistan, Çad, Uganda, Tanzanya, Kenya bizim önümüzde. Bu ayıbı Türkiye'den ancak ve ancak CHP kurtarabilir. Şu anda 33 gazeteci hapiste. 15'i tutuklu 18'i hükümlü.

“Kalemini satmayan gazeteciler başımızın üstünde. Onlara her türlü desteği vereceğiz. Ama iktidardan olup, kalemini, aklını kiralayanlara CHP asla gazeteci gözü ile bakmıyor. 7 bine yakın işsiz gazeteci var.

“İster destek verin ister vermeyin CHP iktidarında özgürce yazacaksınız, eleştireceksiniz. Tek isteğim kaleminizi kiralamayın, satmayın o kadar.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.