Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na: Emniyet Müdürü atayamıyorsan...

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na: Emniyet Müdürü atayamıyorsan...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenerek, "Ankara emniyet müdürünü sen atayamıyorsan bana söyle beraber olalım emniyet müdürünü atayalım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara patlamasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

"Terör bir insanlık suçudur. Kimden nereden gelirse gelsin teröre karşı onurlu duruşlu sergilemek zorundayız. Terör karşısında ortak net tavır takınmalıyız. Terörü bitirmek için iktidara şu çağrıyı yaptım: Bizden ne istiyorsanız her türlü desteği vermeye hazırız.

7 Haziran sonrası bir tablo ortaya çıktı ve terör azmaya başladı. Çıkıp meydanlarda “bizi tek başına iktidara getirin terörü bitireceğiz” dediler.

Terör bitti mi? Bırakın bir bölgede olmayı Türkiye sathına yayıldı. Ne oldu da terör Türkiye’ye yayıldı? Bunu her vatandaşımızın sorması lazım…

Aylardır Ankara’ya Emniyet müdürü atayamayan bir siyasi iktidar terörü engelleyebilir mi?

SAYIN DAVUTOĞLU'NA SESLENİYORUM

Sayın Davutoğlu’na sesleniyorum. Ankara emniyet müdürünü sen atayamıyorsan bana söyle beraber olalım emniyet müdürünü atayalım. “Ben emniyet müdürü atayacaktım ama şu engel oldu” deyin beraber o kişinin üzerine yürüyelim.

Yüzlerce insanımız hayatını kaybetti terör dolayısıyla. Kim bunun sorumlusu. Bizim mahalledeki bakkal değil. Alışverişe giden vatandaş değil. Kim bunun sorumlusu? Dünyanın her yerinde bunun sorumlusu siyasi iktidardır.

BİZ BUNU HAK ETMİYORUZ

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en derin krizlerinden birini yaşıyor. Biz bunu hak etmiyoruz. Ülke olarak da vatandaş olarak da siyasi partiler olarak da hak etmiyoruz.

En dayanılmaz acı evlat acısıdır. Bu acıyı bu ülkeye yaşatanlara biz ne diyeceğiz. Ama hala birileri duymazlıktan geliyor.

Türkiye hangi ayarlarla kurulduysa o ayarlara dönmek zorundadır. O da nedir, Yurtta barış dünyada barış. Önce bu dış politikanın 180 derece değişmesi gerekiyor. Değişmediği sürece Türkiye terör ithal eden ülke konumunu sürdürecektir.

Terör tek başına bir siyasi, partinin sorunu olmanın ötesine geçmiştir. Bütün siyasi partilerin ortak mücadele etmesi gerekmektedir.

'TBMM HAREKETE GEÇMELİ'

Madem ki kurucu ayarlarına döneceğiz sadece sözde değil özde de dönmemiz gerekiyor parlamentonun işletilmesi gerekiyor. TBMM teröre karşı harekete geçmeli. Liyakat sistemine geri dönmek gerekiyor. Çünkü devlet akılla bilgiyle birikimle tecrübeyle yönetilir. “Ben her şeyi bilirim kimsenin düşüncesine ihtiyacım yok” derseniz bugünkü Türkiye tablosuyla karşılaşırsınız.

'BU BECERİKSİZLİĞİ HALKA FATURA ETMENİN ANLAMI NEDİR?'

“Terörle yaşamaya alışmalıyız” diyorlar halka. İyi de niye alışmalıyız? Bir beceriksizliği halka fatura etmenin anlamı nedir? Bunun ahlaki bir yönü var mıdır? Hangi gerekçeyle siz TV’ye çıkıp “terörle yaşamaya alışmalıyız” diyorsunuz. Beceriksizliğin üzerini örtüyorsunuz. Aydın diye geçiniyorsunuz.

TV’lere sizi, ‘beceriksizliği kapatmanız’ için değil, sorunu nasıl çözeriz diye anlatmanız için çıkarmaları lazım.

Türkiye cumhuriyetin kuruluş ayarlarına dönsün terör en kısa sürede çözülür."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.