Kılıçdaroğlu’na ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten fezleke

Kılıçdaroğlu’na ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten fezleke

CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından fezleke hazırlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla fezleke hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezlekede, Kılıçdaroğlu’nun partisinin 35. Olağan Kurultayı ve 19 Ocak'taki TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmalar ile Twitter hesabındaki paylaşımlarla "Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği" iddia edildi.

“Diktatör bozuntusu”

Kılıçdaroğlu, 16 Ocak’ta düzenlenen CHP 35. Olağan Kongresi’nde Erdoğan için şunları söylemişti:

"Kendi düşüncelerini açıklayan akademisyenler tek tek gözaltına alındı. Bir diktatör bozuntusunun talimatıyla tek tek gözaltına alınıyor. İçeriğine katılmayabilirsiniz. Bizim de içerikle ilgili sorunlarımız var. Katılmadığımız yönleri var. Neden yasak getiriyoruz düşünceye?"

“Diktatör bile olamıyor”

Kılıçdaroğlu, 19 Ocak’taki CHP Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada da şunları dile getirdi:

"Diktatör bozuntusu dediğim için kızıyor. Çünkü diktatör bile olamıyor. Mahkemeye vermiş. Hiçbir şey yapmayacağım. Sadece TBMM’de yaptığı yeminin kasetini göndereceğim. Tarafsızlık üzerine yemin etti. Hesabını o verecek." (bianet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.