Kılıçdaroğlu: Türkiye canlı bomba eğitim alanına dönüştü

Kılıçdaroğlu: Türkiye canlı bomba eğitim alanına dönüştü

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye öyle bir konuma geldi ki bırakın terörü bitirmeyi canlı bomba olmanın eğitim alanına dönüştü. Canlı bomba mı olmak istiyorsun? Git Türkiye'de eğitimini al" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta CHP’den ihraç edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın da grup toplantısına katılması dikkat çekti. Bu tutum bazı CHP'li vekiller tarafından alkışlarla karşılanırken, bazı vekiller ise grubu terk ederek, tepki gösterdi.

Ardından konuşan Kılıçdaroğlu, Brüksel’deki terör saldırılarını kınayarak, "Terör insanlık suçudur. Kim olursa olsun herkesin ortak tavır takınması gereken bir olaydır. Brüksel'de patlayan bombalar insanlığa karşı yapılmış suçtur. Bütün Belçika'ya orada yaşayan bütün insanlara, bizim yurttaşlarımız dahil hepsine geçmiş olsun" dedi.

'Bütün dünyaya bizi rezil ettiler'

Akademisyenlerin tutuklanmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şunları aktardı: “Hangi çağda yaşıyoruz. Muzaffer Kaya, Esra Mungan, Kıvanç Ersoy... Hangi gerekçeyle? Terör örgütü propagandası... Bütün dünyaya bizi rezil ettiler. Bugün gazetelerde var. Dünyanın değişik yerlerinden çok sayıda akademisyen protesto ediyor. Siyasal iktidarın sopası olan bir yargı varsa o ülkeden demokrasiden söz edemezsiniz.” 

Kılıçdaroğlu, konuşmasına “AKP’ye çok yakın olan akademisyenler de var. Sebahattin Zaim Üniversitesi’nden bir rektör yardımcısı. Ülkeyi ayakta tutacaklar ilkokul bile okumamış cahil kesimdir. Türkiye’nin okumuş kesimi, profesörlerden başlayarak en tehlikeli olanlar üniversite mezunları... Gidişatı okuyamıyorlar, zihinleri bulanık. Lütfen, eğer bu adamı burada tutacaksanız üniversiteyi kapatın. Kimseyi okutmayın. Niye üniversite açtınız? Bu adam birilerine yalakalık yapsın diye mi oralara getirdiniz. Bu adamın bilgi çağından haberi yok. Nasıl okumuş, nasıl profesör olmuş. Hani gerizekalı desem adama hakaret etmiş olurum. Gerizekalılığın da bir düzeyi var. Sorun nasıl çözülür? Bir, Türkiye kurucu ayarlarına dönmek zorundadır. Ülkenin çıkarları ve barış eksenli bir politikaya dönmek zorundadır. Dış politikayı 180 derece değiştirmek zorundadır” şeklinde sürdürdü. 

‘Türkiye canlı bomba eğitim alanına dönüştü’

Kılıçdarloğu, son dönemde yaşanan saldırılara ilişkin ise "Türkiye öyle bir konuma geldi ki bırakın terörü bitirmeyi canlı bomba olmanın eğitim alanına dönüştü. Canlı bomba mı olmak istiyorsun? Git Türkiye'de eğitimini al. Böyle bir yapı, anlayış olabilir mi? Vatandaşlarıma soruyorum sorumlusu kim? Eğer dersen ki sorumlusu ülkeyi yönetenler o zaman bir daha düşüneceksin. Bu işlerin sorumlusu kim?" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum