Kılıçdaroğlu: Saldırı talimatları Saray'dan geliyor

Kılıçdaroğlu: Saldırı talimatları Saray'dan geliyor

"Bundan sonra kendi güvenliğimizi ağırlıklı olarak kendimiz sağlayacağız"

Katıldığı bazı asker-polis cenazelerde saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin ülkeyi sağlıklı yönetme şansının “sıfıra” indiği görüşünü savundu. Kılıçdaroğlu, “Saraydaki konuşunca, o konuşmayı onun düşük profilli başbakanı tekrar edince bize yönelik saldırılar oluyor tabi. Bir anlamda ‘saldırın' talimatı yukarıdan geliyor. Buna karşı biz de bundan sonra kendi güvenliğimizi ağırlıklı olarak kendimiz sağlayacağız. Gençlerimize güveniyoruz” dedi.

Sözcü Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

"Hükümet Türkiye'yi yönetemiyor. Türkiye'yi yönetemeyen, Türkiye'nin sorunlarına kalıcı sorunlar üretmek için strateji üretemeyen bir konumda. Böyle bir hükümetin Türkiye'yi sağlıklı yönetme şansı sıfır. İç politikada başarısızlığını tümüyle düşman yaratarak gidermeye çalışıyor. Bir dönem ‘PKK bizi aldattı', bir dönem ‘Fethullah Gülen bizi aldattı', bir dönem ‘başkaları bizi aldattı' diyorlardı. Şimdi her başarısızlığını bir yere fatura etmek istiyor. Şimdi geldiğimiz süreçte başarısızlığını aktarabileceği bir organ arıyor. Bu organı da CHP olarak görüyor.

"Toplumun derin vicdanına sesleniyorum..."

Yaşanan süreçte toplumun derin vicdanına seslenmek istiyorum: Artık toplum kendi vicdanında siyaseti sorgulamak zorundadır. Siyaset bu kadar ahlaksızlığı bu kadar vicdansızlığı kabul edemez. Kabul etmemelidir.

Ülkeyi bu hale getiren bunlar. Öyle noktaya taşıdılar ki Suriye'den Türkiye'ye top atışları oluyor. Türkiye o top atışlarıyla mücadele edemeyecek konuma düşürüldü. Ortadoğu'da bir dönem işte ‘kimse Türkiye'nin gücünü test etmesin' diye abartılı laflar söylüyorlardı. Şimdi Ortadoğu'da ki aşiret değil kabile reisleri bile Türkiye'yi tehdit ediyor. Bunları olurken bu devletin hükümeti kimdi? AKP değil miydi.

"Uyarılar geliyor"

Suikast ihbarları doğrudan bana değil ama koruma arkadaşlara önlem alınması açısından geliyor. Onlar da bu çerçevede kendi önlemlerini alıyorlar. Bundan sonra gençlerimiz koruma önlemi alırken, zaten fedakarca görev yapan emniyet mensupları da görevlerini yapacaktır. Yapılan saldırılar planlı-programlıdır. Bakın şehit cenazesine katılacağım Emniyet tören olmadığını söylüyor, valilik olduğunu söylüyor. ”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.