Kılıçdaroğlu: OHAL uygulamalarını görmezden gelemeyiz

Kılıçdaroğlu: OHAL uygulamalarını görmezden gelemeyiz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Demokrasiyi savunan bir partinin OHAL uygulamalarını görmezlikten gelmesi doğru değildir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Samsun ve Ordu gezisi sırasında HaberTürk'ten Düzgün Karadaş'a açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, şu mesajları verdi:

"Adil Öksüz olayını sadece CHP'nin değil bütün siyasi partilerin yakından izlemesi gerekir. Olay sıradan değil. Tutuklanmak üzere mahkemeye gönderilen Adil Öksüz'ün dosyasının içi boşaltıldı mı? Hâkimler hangi gerekçeyle Adil Öksüz'ü serbest bıraktılar? Bugüne kadar neden yakalanmıyor? Bunun üzerinde herkesin durması gerekiyor. Daha yukarılarda bir korumanın olduğunu üç aşağı beş yukarı hepimiz biliyoruz. Aldığımız bazı duyumlar var ama elimizde bilgi olmadığı için konuşmuyoruz."

'OHAL UYGULAMALARINI GÖRMEZDEN GELEMEYİZ'

"Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurma konusunda belirli bir süre var. O sürenin aşılması durumunda bir daha başvuramıyorsunuz. Dolayısıyla onun yarattığı sonuçlar çok daha ağır olabilir. O yüzden biz AYM'ye OHAL uygulamalarıyla ilgili başvuracağız. Bu bizim görevimiz. Görevimiz olmasının ötesinde tarihi sorumluluğumuz aynı zamanda. Demokrasiyi savunan bir partinin OHAL uygulamalarını görmezlikten gelmesi doğru değildir."

'MUTABAKAT SAĞLANDI'

(Mini Anayasa paketi) Anayasa değişikliğinde yargının bağımsızlığını sağlama yönünde mutabakatın büyük ölçüde sağlanmış olduğu kanaatindeyiz. Yazım aşamasındaki görüş ayrılıkları da giderilebilirse Anayasa değişikliği süratli bir şekilde parlamentodan geçebilir. Umuyorum parlamentodan oybirliğiyle geçer. Türkiye, bir sorunu çözmüş olacak.

'OHAL'İ UZATMAK İÇİN MAKUL GEREKÇE SÖYLEMELİLER'

OHAL hangi gerekçeyle uzatılacak? Makul bir gerekçe söylemeleri gerekiyor.

'YEDEK VEKİLLİK ZARFI ATIYORLAR'

(Dünkü MYK'da da yedek vekillik tartışmasıyla ilgili olarak) "Gündemi değiştirmek için olmadık önerilerde bulunuluyor. ‘Yedek milletvekilliği' ile ilgili zarf atıyorlar, tartışılıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.