Kılıçdaroğlu hakkında hapis talebi

Kılıçdaroğlu hakkında hapis talebi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın şikayeti üzerine Kılıçdaroğlu hakkında “Basın yoluyla alenen hakaret suçundan” başlatılan soruşturmada, Kılıçdaroğlu hakkında 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

O dönemde Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Cumhurbaşkanlığı seçiminden 5 gün önce 5 Ağustos 2014 tarihinde yaptığı konuşmada kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle yaptığı suç duyurusu sonuçlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şikayetinden vazgeçmesi üzerine Kılıçdaroğlu hakkında bu yöndeki soruşturma takipsizlik kararı ile sonuçlanırken, Bilal Erdoğan yönündeki şikayet sonucu Kılıçdaroğlu hakkında, “Basın yoluyla alenen hakaret” suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Kadir Yılmaz tarafından hazırlanan iddianamede, Kemal Kılıçdaroğlu’nun suça konu konuşma tarihinde CHP Genel Başkanı oluduğu belirtilerek, milletvekili dokunulmazlığına sahip olan Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılması için 10 Ağustos 2016 tarihinde TBMM’ye gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı Cezaişleri Genel Müdürlüğü’ne fezleke yollandığı belirtildi.

DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILINCA…

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nün 21 Haziran 2016 tarihinde yolladığı yazıda 6718 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında işlem yapılmak üzere dosyayı kendilerine geri gönderdiği belirtilen iddianamede, iade ile birlikte soruşturmaya devam edildiği hatırlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.