Kılıçdaroğlu fotoğraf gösterdi

Kılıçdaroğlu fotoğraf gösterdi

Parti grubunda konuşan CHP Lideri, kürsüden HES projesi eyleminde jandarmadan dayak yiyen Havva Bir isimli kadının fotoğrafını gösterdi.

Partisinin grup toplantısından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunanKılıçdaroğlu, hükümete Gezi Parkı eylemleri üzerinden yüklendi.

Kürsüden HES projesi eyleminde jandarmadan dayak yediğini ileri süren kadının fotoğrafını gösteren CHP Lideri "Ben size bir fotoğraf göstereceğim. Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni teröristi bu. Başörtülü bir Anadolu kadını. Gezi'ye de katılmıştı. Rize İkizdere ilçesinde. Başıörtülü Anadolu kadını. Başına neler geldi bu kadınımızın?" diyerek tepkisini dile getirdi.

İşte CHP Liderinin açıklamalarından satırbaşları;

Sanatçılar her dönem acı çektiler, bedel ödediler, bedel ödemekten kaçınmadılar. Bugün geldiğimiz nokta sanatçıların ödediği bedellerin sonucudur.

"BU 76 MİLYONA VASİYETTİR"

Nazım Hikmet ne söylerlerse söylesinler bir vatanseverdir. Hasret içinde gitti. Bütün şiirleri hasret dolu. Onun şiirlerini okuyup da duygulanmamak mümkün değil. O bir vatan şairiydi o bir özgürlük şairiydi. Beni Anadolu'da bir çınar ağacının altına gömün diyordu. Bu şiiirin adı vasiyet. Bu 76 milyona vasiyettir. 76 milyon yurttaş rüzgara karşı yürüyen Nazım Hikmet'i Anadolu'ya getirmelidir.

"NAZIM'IN YERİ GEZİ PARKI'DIR"

Nazım Hikmet bana göre Gezi Parkı'nda bir çınar ağacının altında olmalıdır. Çünkü Gezi eylemlerini anlatan en güzel şiir ona ait. Ne diyordu? "Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşamak" dedi. Gezi'ye gidenler bir ağaç gibi tek ve hür hissetmek istiyorlardı. Her yaştan insan vardı. Onlar kavgadan yana değillerdi. Kutuplaşmadan yana değillerdi. O nedenle bir orman gibi kardeşçe yaşamalıyız diyorlardı. O nedenle Nazım'ın yeri Gezi Parkı'dır. Bunu yapabilirsek sorumluluğumuzu da yerine getirmiş oluruz. Nazım'ı tekrar rahmetle anıyoruz. Onu hep yaşatacağız.

"GEZİ TARİHİN DEĞİŞTİĞİ BİR TARİHTİR"

Gezi'nin 1. yılı dolayısıyla yine yasaklar geldi. Bir sıkıyönetim daha yaşadık. Tanklar Tomalar coplar biber gazıyla Taksim abluka altına alındı. Vapur ve otobüs seferleri durduruldu vesaire... Özgürlükten neden korkuyorsunuz. Gençlerin elinde karanfil var. kitap var. Al onları ellerinden vur elleirne diyor. Neden korkuyorsunuz? Korkmayın. Bunlar özgürlük dediler. Dünyayı Türkiye'yi bizden daha iyi okuyorlar. Onlar bizim umudumuz. Emin olun Gezi Türkiye'de tarihin değiştiği bir tarihtir. Bakışımızı değiştirdiler ufkumuzu değiştirdiler. O zaman yapacağımız demokrasi ve özgürlük alanını olabildiğince genişletmektir.

Onlar zulme ve baskıya karşı direndiler. Siz insan olmanın gereğini ancak direnerek yapabilirsiniz. Teslim olursanız onun tanımı bizim inancımızda dilsiz şeytan olarak tanımlanmıştır. Biz dilsiz olmayacağız.

"YALANCIDAN BAŞBAKAN OLMAZ"

Gezi sırasında gençlerin eylemleri elbette birilerini rahatsız etti. Bir diktatör bozuntusunun karizması çizildi gezi eylemlerinde. Bunu içine sindiremedi. Hala içinde bir kin var. Ne kadar çok insan ölürse o kadar zevk alıyor. Kandan bu kadar zevk alan şiddetten zevk alan başka bir politikacı yoktur 21. yüzyılda. Nasıl oluyorda bu yüzyılda kanla beslenen bir ideoloji olabiliyor. Bir iç savaş bile çıkarmayı göze alıyor.Halka açıkça yalan söylüyor. Camide içki içiyor dedi. Bir din görevlisi ben yalan söyleyemem içki içilmedi dedi. Hala aynı teraneler. Bu yetti mi? Başka bir şey daha söyledi. Başörtülü bacıma saldırdılar üstelik bebeği de vardı diyor. Gerçek görüldü ki böyle bir şey yok. İç çatışma olsaydı kavga olsaydı yüzlerce insan ölseydi ne kazanacaktı acaba? Bir ülkenin başbakanına yalan söylemek yakışır mı? Yalancıdan başbakan olmaz!

 Siz halkı kışkırtıyorsunuz. Camide içki içildi deniyor. Bizim geleneğimizde vardır. Böyle bir mekanda içki içilir mi? Kimse içmez. 30-40 kişi bir kadına saldıracak kimse ses çıkarmayacak. Kimse demeyecek mi beyler ayıp ediyorsunuz. Bunların görüntülerini yayınlayacaktı ayrıca. Yayınladı mı? Peki dönüp bu ülkenin vicdanına sesleniyorum. 76 milyon yurttaşımın vicdanına sesleniyorum. Size açıkça yalan söyleyen bu Başbakanın hala arkasında duracak mısınız? Eğer başbakan yalan söylerse en azından utanır özür diler. Beni yanıltışlar der. Bunları söyledi mi? Hayır. Hala yalanın arkasında duruyor. 14 yaşındaki Berkin Elvan'ı terörist diye miting meydanlarında tanıtıyor. Ekmek almaya gidiyor. Bir annesi var o çocuğun. O çocuğa terörist muamalesi yaptı.

"TAYYİP ERDOĞAN'IN YENİ TERÖRİSTİ BU"

Ben size bir fotoğraf göstereceğim. Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni teröristi bu. Başörtülü bir Anadolu kadını. Gezi'ye de katılmıştı. Rize İkizdere ilçesinde. Başıörtülü Anadolu kadını. Başına neler geldi bu kadınımızın?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum