Kılıçdaroğlu: Fetullah Gülen Türkiye’ye iade edilmeli

Kılıçdaroğlu: Fetullah Gülen Türkiye’ye iade edilmeli

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğini belirterek, “Fetullah Gülen, ‘Ben aklanmak istiyorum’ diyorsa, gelip Türkiye’de bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Dairesi Başkanlığı’na gerçekleştirdiği taziye ziyareti sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Dün, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen zirveye ilişkin değerlendirmesi ve Başbakan Binali Yıldırım’ın “Yeni Anayasa” konusundaki açıklamalarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, dün yapılan görüşmenin demokrasi kültürünün gelişmesi noktasında çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Darbeye karşı ortak tavır takınması önemli”

“Bir darbe girişimi yaşandı. Dolayısıyla darbeye karşı hepimizin ortak tavır takınması, özellikle halkın bu konuda bütün duyarlılığını sokaklara çıkarak göstermesi çok önemliydi. Yapılan görüşmede hem muhalefet partilerine bilgi verildi, aynı zamanda biz kendi düşüncelerimizi ifade ettik.

“Anayasada yapılacak değişikliğe katkı vereceğiz”

“Anayasa konusunda yargıyla ilgili şikayetler, bütün siyasi partilere gidiyordu, bize de geliyordu ve yargıyla ilgili düzenlemelerin, yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürdüğü, bunun değişmesi gerektiği bize ifade edildi.

“Bunu dün toplantıda yine ifade ettik ve bir görüş birliği sağlandı. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda Anayasada yapılacak bir değişikliğe katkı vereceğiz. Umarım önümüzdeki günlerde siyasi partiler bir araya gelirler ve bu sorunu hep birlikte çözmüş oluruz.

“Gülen kesinlikle Türkiye’ye iade edilmeli”

“Fetullah Gülen’in kesinlikle Türkiye’ye iade edilmesi lazım. Bu kadar büyük olayların sorumlusu olarak görülüyorsa ve Fetullah Gülen, ‘Ben aklanmak istiyorum’ diyorsa, gelip Türkiye’de bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır.

“Bu konuda iade talebinde bulunulması, bakanların oraya gitmesi, bizim açımızdan son derece olumlu. Fetullah Gülen’in Türkiye’ye teslim edilmesi gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.