Kılıçdaroğlu: Elinde kalem olanı akademiden atıp silah olanı alıyorlar

Kılıçdaroğlu: Elinde kalem olanı akademiden atıp silah olanı alıyorlar

'Barış Bildirirsi'ni imzaladıkları için görevlerinden uzaklaştırılan akademisyenleri savunan Kılıçdaroğlu, 'Elinde kalem olanı atıp, elinde silah olanı üniversiteye hoca yapıyorlar' dedi.

Bütçe görüşmelerinin ardından tatile giren Meclis, 2020 yılının ilk grup toplantılarıyla açıldı. Partisinin grup toplantısında konuşian CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Libya ve Suriye'deki çatışmalı sürece değinen Kılıçdaroğlu, "Bölge ve komşu ülkelerle barış içinde yaşamak istiyoruz" dedi:

"Huzur içinde yaşamak istiyoruz, ekonomik olarak güçlenmek istiyoruz. İstediğimiz Türkiye böylesine güzel bir Türkiye. Bütün komşularımızla barış içinde yaşamak istiyoruz. Adalet evrensel bir kavramdır. İnsanoğlu bütün hayatını adalet aramakla geçirdi. Hepimiz kanun önünde eşitiz. İmtiyaz tanıyan herkesi uyarmak bizim görevimizdir."

Ekonomik krizle birlikte Ak Parti hükümetinin insanları umutsuzluğa sürüklediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Üniversite öğrencisine sabah kahvaltısı veriyorsunuz, öğle yemeği veriyorsunuz. Sonra zam yapacağım diyorsunuz. Tasarrufu bula bula öğrencinin yemeğinde mi buldun? Tasarruf yapacaksan dolarla garanti verdiğin köprüden, hastaneden, havalimanlarından tasarruf yap" dedi.

'ELİNDE KALEM OLAN HOCAYI AKADEMİDEN ATIP YERİNE ELİNDE SİLAH OLANI ALIYORLAR'

Konuşmasında 'Barış Bildirisi'ni imzaladıkları için görevlerinden uzaklaştırılan akademisyenlere de değinen Kılıçdaroğlu, "Elinde kalem olanları akademiden atıyor, elinde silah olanı üniversiteye hoca olarak alıyorsunuz" diyerek siyasi iktidarı akla ve mantığa davet etti:

"Barış bildirisi imzaladı diye yüzlerce akademisyeni işten attılar. Ellerinde silah yok. Sadece kağıt ve kalem var. En sonunda AYM dedi ki bu ifade özgürlüğüdür. Bu hocaların yalnızca kağıt, kalem ve kitapları vardı. Elinde kalem olanları akademiden atıyor, elinde silah olanı üniversiteye hoca olarak alıyorsunuz. Olacak iş değil… Bu ülkeyi yönetenleri akla ve mantığa davet ediyorum. Adalet evrensel bir kavramdır. İnsanoğlu bütün hayatını adalet aramakla geçirdi. Hepimiz kanun önünde eşitiz. İmtiyaz tanıyan herkesi uyarmak bizim görevimiz."

DEMEK Kİ ERDOĞAN'IN VERİLEMEYECEK HESABI VAR'

ABD Başkanı Trump'ın, Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mal varlığını araştırırım' çıkışını hatırlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 'Benim verilmeyecek hesabım yoktur' diyemediğini belirterek, "Demek ki verilemeyecek hesabın var" dedi:

"Trump, mal varlığını araştırırım dedi, ipliğini pazara dökerim dedi. Sus pus oldu. Çıkıp 'Ey Trump araştırmazsan namertsin' demesi gerekirdi. Diyemedi. Egemen güçlerin oyuncağı haline geldi. Yüreğinde Allah korkusu olan tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. 'Ey Trump benim mal varlığımı araştırmazsan namertsin. Benim verilmeyecek hesabım yoktur' diyemedi. Demek ki verilemeyecek hesabın var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yönetilmiyor, savruluyor."

BirGün, Evrensel ve Cumhuriyet gazetelerine ilan verilmemesi için Basın İlan Kurumu'na talimat verildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Niçin? Çünkü Saray’ı eleştiriyorlar. Basını esir almak istiyorlar ama direnenler hep olacak" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.