Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da: Barışa özlem duyan bir şehir

Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da: Barışa özlem duyan bir şehir

CHP Genel Başkanı Diyarbakır'da düzenlenen salon toplantısında konuştu. CHP'li lider Diyarbakırlıları 'hayır' demeye çağırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum öncesi Diyarbakır’a gelerek partililerle görüştü. Kılıçdaroğlu, basının alınmadığı toplantıdan sonra Demirok Tesisleri’ne geçti.

Burada halkla buluşan Kılıçdaroğlu, yoksulluk nedeniyle Diyarbakır’ın ‘Türkiye’nin en mutsuz 3 kentinden biri’ olduğunu söyledi. Diyarbakır’ın barışa özlem duyduğunu belirten CHP Genel Başkanı, ayrımcılığa karşı olduğunu belirterek, “Hepimiz eşit yurttaşlarız” dedi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları ise şöyle;

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

Her şeye rağmen, tarım toplumundan sanayi toplumuna geçtik. Bütün bunları demokrasi sistemi içinde yaptık. Eksiğimize rağmen, yanlışlarımıza rağmen yapmaya çalıştık. Şimdi önümüze bir tablo koyuyorlar; milli iradeyi bir kişiye teslim edelim. 80 milyonun aklı yok mu? Düşüncesi yok mu? Farklı görüşler ülkeyi geliştirmez mi? Akıl akıldan üstündür, beşer şaşar. Bir araya gelirsek, oturur konuşursak ne yanlıştır, ne doğrudur buna karar veririz. Ben hatamı görmeyebilirim, ama bir başka vatandaşım bana hatamı hatırlatabilir. “Şimdi bundan vazgeçelim, tek adam rejimine geçelim” diyorlar. Şu soruyu kendimize sormalıyız; bugün işsizlik var mı? Var. Üniversite mezunlarında bu daha da yüksek. Bu işsizliği yaratan demokratik parlamenter sistem mi? Kim yaratıyor bu işsizliği. Başka? Çiftçiyi düşünün, ektiği ürünün karşılığını alamıyor. İki Trakya büyüklüğünde alan, son 15 yıldır ekilmiyor. “İlaç pahalı, gübre pahalı, su pahalı, mazot pahalı, nasıl ekeyim” diyorlar. Çiftçi tarlasını ekmiyorsa bunun sebebi demokratik parlamenter sistem mi? Başka? Taksi esnafı. Eminim her yerde var, burada da var. Emin olun taksi esnafı şunu söylüyor; neredeyse müşteri bulamaz hale geldik. “Kendi sigorta primimi yatıracak kadar para kazanamıyorum” diyor. Bunun sebebi demokratik parlamenter sistem mi?

(Duvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.