Kılıç Ailesi Ölümle Burun Buruna Yaşıyor

Kılıç Ailesi Ölümle Burun Buruna Yaşıyor

Hakkari’nin Bağlar Mahallesi’nde ikamet eden 9 nüfuslu Kılıç ailesi, yıkılmak üzere olan toprak evlerinde adeta ölümle burun buruna yaşıyor.

HAKKARİ - Fettah Kılıç, tahta kolonları kırılan ve duvarları çatlayan toprak evin en ufak bir yağışlı havada veya sarsıntı sırasında yıkılabileceğini söyledi.

Geçimli köyünde tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan 9 nüfuslu Fettah Kılıç, annesinin hastalanması üzerine elindeki hayvanları satarak Bağlar Mahallesi’ne yerleşerek kendi imkanları ile toprak bir ev aldığını belirtti. Kılıç, “Köydeyken maddi durumumuz iyiydi. Tarımla uğraşarak geçimimi sağlıyordum ancak annem şeker, tansiyon ve böbrek hastası olduğu için tedavisi için şehre gelmek zorunda kaldık. Şehirde kalacak yerimiz olmadığı için elimizdeki hayvanları satarak derme çatma toprak bir ev aldık ve burada yaşamaya başladık. Kendim işsiz ve elimde 9 nüfus bulunuyor. Kaldığımız evin iç ve dış kısmı tamamen tahrip olmuş durumdadır. Her an üzerimize çökebileceği korkusu içerisinde olmamıza rağmen başkada gidecek yerimiz olmadığı için bu evde kalmaya devam ediyoruz. Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan tek isteğim, evimin yapılması için bana yardımcı olmalarıdır. Aksi taktirde en ufak bir sarsıntı sırasında evimiz üzerimize çökebilir” dedi.

da-005.jpg

saa-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum