KESK’ten İstanbul patlamasına tepki

KESK’ten İstanbul patlamasına tepki

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Hakkari Şubeler platformu dün İstanbul da yaşanan patlamayla ilgili bir basın açıklaması düzenleyerek olayı kınadı.

Balıkesir,” KESK olarak İstanbul’da bu insanlık dışı saldırıyı gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri lanetliyor, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Türkiye’yi izlediği yanlış politikalar nedeniyle bu tür saldırıların hedefi haline getirenler, Türkiye’nin her fırsatta “büyük ve güçlü bir ülke” olduğundan bahsedenler, yaşanan ölümlere rağmen yine “hiçbir güvenlik zafiyeti olmadığını iddia ederek hepimizle dalga geçmiştir. Ülkeyi yönetenlerin halka yönelik her saldırı sonrasında benzer açıklamalar yaparak siyasi sorumluluktan kaçınmaya çalışması, katillerin ve arkasındaki güçlerin kimler olduğunun bilinmesine rağmen açıklamaktan çekinmesi dikkat çekicidir.

Daha önce benzer saldırılarda olduğu gibi, göz göre göre yaşanan saldırıları önlemek yerine, olay gerçekleşir gerçekleşmez “yayın yasağı” getirilmesi, iktidarın siyasi sorumluluğunu gizlemekten ve halkın doğru haber almasını engellemekten başka bir anlam taşımamaktadır.

Aylardır kimler tarafından, nasıl ve hangi amaçlarla gerçekleştirildiği bilinen bu tür saldırılar aslında insanlığın ortak değerlerini hedef almaktadır. Bu tür saldırı ve katliamlarla halkları, işçi ve emekçileri korkutmak, yıldırmak ve sindirmenin hedeflendiği açıktır.

Son olarak devam eden tutuklama, gözaltına alma, sindirme furyası çerçevesinde; Ülkenin bir çok yerinde birçok KESK üyesinin tutuklandığını Hakkari'de geçmiş dönemler de SES şube başkanlığı görevini yapan ve şu anda SES Merkez Denetleme Kurulu başkanlığı görevini yürüten, kentimizdeki sendikal çalışmalarda büyük emeği ve katkısı olan Metin Demirer arkadaşımız 12.04.2016 tarihinden bu yana tutuklu bulunmaktadır.

Anayasa ve AİHM 'nin ilgili maddelerine göre basın açıklamalarına katılmanın suç olmadığı güvence altına alınmışken arkadaşımızın basın açıklamalarına katılımı gerekçe gösterilerek 2,5 aydan fazla bir süredir tutuklu bulunmaktadır. Hakkari Büro Emekçileri Sendikası ve emekçiler  olarak bu hukuksuzluğun son bulmasını ve Metin arkadaşımızın ve bu nedenle tutuklu bulunan tüm tutukluların serbest bırakılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.