KESK’ten ihraçlara karşı oturma eylemi

KESK’ten ihraçlara karşı oturma eylemi

İhraç edilen KESK’liler için bu hafta Diyarbakır’da oturma eylemi yapıldı. Diyarbakır’da 440 KESK üyesinin ihraç edildiğini hatırlatan TÜM BEL-SEN Şube Başkanı Muhsin Yanık, biat kültürüne asla diz çökmeyeceklerini söyledi.

Diyarbakır’da Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) üyeleri ihraçları protesto etmek için Büro Emekçileri Sendikası’nda (BES) oturma eylemi başlattı.

KESK Genel Merkezi’nin aldığı karar kapsamında KESK Amed Platformu ihraç edilen emekçilerin geri alınması ve OHAL’in kaldırılması için Türkiye’nin genelinde her Cumartesi farklı şubelerde oturma eylemi gerçekleştirilecek.

Burada konuşan TÜM BEL-SEN Şube Başkanı Muhsin Yanık, Diyarbakır’da toplam 440 KESK üyesi emekçinin ihraç edildiğini söyleyerek, hükümetin akıldan ve mantıktan yoksun uygulamalarından bir an önce vazgeçmesi gerektiğinin söyledi.

İhraç edilen arkadaşlarından 20’sinin cezaevinde tutsak olduğunu dile getiren Yanık, AK Parti’nin anti demokratik politikalardan bir an önce vaz geçmesi gerektiğini söyledi. Yanık, “Türkiye’de emekçilerden, akademisyenler ve gazetecilere kadar soruşturma, açığa alma ve cezaevine koyulmalar yaşanıyor. Biz bunların çözüm olmadığın defalarca söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. OHAL ile yaratılan korku imparatorluğu geçicidir. Halk daha önce 12 Eylül zihniyetine de direndi ve o zihniyetin kırıntılarını da ortadan kaldırdı. Bugünlerde geride kalacaktır” diye konuştu. AK Parti’nin her geçen siyaseten eridiğini anlatan Yanık, şiddet politikalarına karşı direneceklerini ve dayatılan biat kültürüne asla diz çökmeyeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.