KESK’ten 1 Mayıs açıklaması

KESK’ten 1 Mayıs açıklaması

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Hakkari Şubesi 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçiler gününde yapacakları basın açıklamasına katılım çağrısı yaptı.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari KESK Şubeler Platformu, 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçiler gününde Hakkari Valiliği'nin almış olduğu karar nedeniyle hiçbir kutlama ve yürüyüş yapılmayacağını, belediye binası önünde kısa bir basın açıklaması yapılacağını duyurdu.

Sendika toplantı salonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan KESK dönem sözcüsü Musa Bor, insanca bir yaşam ve barış için emekçilerin talepleriyle alanlarda olacaklarını söyledi.

Bor,” 1 Mayısta Hakkari’deki tüm Sivil Toplum Örgütleri (STK)’ni Saat 11:00 da belediye binasının önünde kamuoyunu bilgilendirecek bir basın açıklamasıyla 1 Mayısı deklere edeceğiz. Tabi ülkemizin içinde bulunduğu süreç bakımından ve Hakkari valiliğinin almış olduğu 2911 sayılı yasaya istinaden alınan karar gereği kutlamaların olmayacak. Ama emekçiler ve halkımızla birlikte 1 Mayısı basın açıklamasıyla ve taleplerimizi dillendireceğimiz bir açıklamayla gerçekleştireceğiz. Bizde buradan tekrardan 1 Mayıs günü saat 11:00 da tüm emekçileri ve halkımız belediye binası önüne davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.