Keskin'den Newroz mesajı

Keskin'den Newroz mesajı

Ankara Sincan Kapalı Kadın Cezaevinde tutuklu bulunan Erciş Belediyesi eş başkanı Diba Keskin tüm halkların Newroz'unu kutladı.

Erciş Belediyesi eş başkanı Diba Keskin, tutuklu bulunduğu Ankara Sincan Kapalı Kadın Cezaevi'nden gönderdiği mektupla tüm halkların Newroz'unu kutladı.

Mektubunda çocuklar için mutlu ve barış dolu bir gelecek hayal ettiklerini belirten eş başkan Keskin, kinin yerine sevgiyi, savaşın yerine barışı anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

Keskin, ''Çocuklarımıza geçmişin ağıtlarını değil, barışın güzelliklerini anlatacağız. Etrafımızda toplanan ya da toplanacak olan yaşamın saflığını ve sadeliğini gözlerinde taşıyan elleri yumuk yumuk,yanakları al al çocuklarımıza ölümü değil yaşamı, savaşı değil barışı,kin ve nefreti değil sevginin kuşatıcı gücünü anlatacağız.'' dedi.

''Baharın direngeniliğiyle bir kez daha barışı haykıralım''

Keskin, ''Baharın direngenliğiyle barışı bir kez daha haykırmalıyız. Anne olarak savaşın karşısında durmaya devam edeceğiz. Ama bunu sadece biz Kürt anneleri değil. Türk anneleri de bu sese ses katmalı.Annelerin sesinin gür çıktığı yerde nefrette cimri, sevgide cömert olunur. Barışa karşı cömert olalım ki çocuklarımıza kandan ve ölümden uzak bir gelecek bırakabilelim." ifadelerini kullandı.

Keskin, mektubun sonunda tüm annelerin şahsında tüm halkların Newroz bayramını kutlayarak ,  baharın yenileyici ve paklayıcı gücüyle yeni bir yaşam için direnmeye devam edeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.