KESK heyeti Kılıçdaroğlu ile görüştü

KESK heyeti Kılıçdaroğlu ile görüştü

KESK Eş Genel Başkanı Özgen başkanlığındaki heyet, kamudaki görevden almalara ilişkin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen başkanlığındaki heyet Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

HeEğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, KESK Mali Sekreteri Ramazan Gürbüz, Eğitim Sen Genel Sekreteri Mesut Fırat, Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Ebru Yiğit’ten oluşan heyet, aralarında Barış İçin Akademisyen’lerin de bulunduğu kamudaki işten atmalar ve 14 bin eğitimcinin daha ihraç edileceği açıklamalarına dair CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

CHP Genel Merkezi’nde yapılan görüşmeye Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, KESK Mali Sekreteri Ramazan Gürbüz, Eğitim Sen Genel Sekreteri Mesut Fırat, Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Ebru Yiğit katıldı.

Heyet, aralarında Barış İçin Akademisyen’lerin de bulunduğu kamudaki işten atmalar ve 14 bin eğitimcinin daha ihraç edileceği açıklamalarına dair Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı ile Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan eşlik etti.

“Görevlerine geri döneceği söylenmişti”

Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından açıklama yapıldı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, bu süreçte darbe girişimiyle alakası olmamasına rağmen açığa alınan ve ihraç edilen çok sayıda eğitimci olduğunu, bir takım çevrelerin bu listelere zorlama eklemeler yaptığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri ile yaptıkları görüşmeyi de aktaran anlatan Karaca, açığa alınan eğitimcilerin görevlerine geri döneceğinin söylenmesine rağmen, 1 Eylül gecesi çıkarılan KHK ile ihraç edildiklerini söyledi.

Karaca, 9 ay önce yapılan iş bırakma eyleminin bile darbe girişimi ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını dile getirdi.

“Sosyal patlamalara neden olabilir”

KESK Eş Genel Başkanı Özgen ise, “Sadece kendi üyelerimizin değil, haksızlığa uğramış tüm çalışanlar adına bu çalışmayı yürütüyoruz. Bugün intiharlarla öne çıkan vakalar, yarın sosyal patlamalara neden olabilir. Başbakan ve Cumhurbaşkanı sağır sultanı oynamaktan vazgeçmelidir. Ulusal ve uluslararası hukuka uymayan politikalarla karşı karşıyayız” dedi.

“Toptancı anlayışa karşı çıkıyoruz”

CHP Parti Meclis Üyesi Gaye Usluer de, sadece cemaatçilerin değil, sol görüşlülerin ve Atatürkçülerin de ihraç edildiğini bunun bir “Cadı Avı ve fişleme” olduğunu belirterek, KHK’lerin OHAL süresince sadece güvenliği sağlamak için çıkarılabileceğini söyledi.

Bu fırsatla devletin yeniden yapılandırılmasının kabul edilemeyeceğini dile getiren Usluer, şunları ifade etti:

“Korkarım ki; AKP OHAL sona erdiğinde bu hukuk dışı uygulamaların altında ezilecektir. Öğretmenler, akademisyenler ve öğrencilerden binlerce mesaj, yüzlerce telefon aldık.

“Hükümetle yaptığımız görüşmelerde bize isimlerin bildirilesi istendi ve bu insanların yeniden değerlendireceği söylenmişti. Ancak bize ulaşamamış ve haksızlığa uğramış birçok kişi var. Biz bu toptancı anlayışa karşı çıkıyoruz.”

Demirtaş ile de görüşülmüştü

KESK heyeti, dün Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşmüştü.

KESK heyetinin konu bağlamında İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Tarım ve Gıda Bakanlığı ile randevu talep ettiği, ancak bakanlık yetkilileri henüz geri dönüş yapmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.