KESK Hakkari Şubesi: Yüksekova'dan göç eden ailelere sahip çıkalım

KESK Hakkari Şubesi: Yüksekova'dan göç eden ailelere sahip çıkalım

KESK Hakkari Şubeler Platformu, Yüksekova'da devam eden sokağa çıkma yasağına ilişkin yaptığı açıklamada, Yüksekova'dan göç eden ailelere sahip çıkılması çağrısında bulundu.

KADİR KAYA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ- KESK Hakkari Şubeler Platformu, Yüksekova'da devam eden sokağa çıkma yasağına ilişkin bir açıklama yaptı. Sendika binasında yapılan açıklamaya KESK bileşenleri de destek verdi. Basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü Musa Bor okudu.

5 Haziran 2015'ten bu yana yüzleri bulan sivil insanın yaşamını yitirdiğini belirten Bor, "Cizre, Silopi, Dargeçit ve Sur ile başlayan sokağa çıkma yasakları, Şırnak Nusaybin ve Yüksekova’da devam etmektedir. Sokağa çıkma yasağı uygulanan yerlerde ölümler ve yıkımlar olmakta insanların hayatlarında onarılmaz yaralar açmaktadır.  Çatışma süreci, yasaklar ve güvenlikçi politikalar ülkede demokratik ortamın gelişmesine ve sorunların demokratik ve barışçıl yollarla çözülmesine engel olmaktadır. İçte ve dışta çatışmalarda ısrar etmek, il ve ilçe merkezlerinde sokağa çıkma yasakları ilan etmek ölümlerde ısrar edeceğiz demektir. Ortadoğu’daki dini ve etnik çatışmaların ülkemize taşınması demektir" dedi.

Yüksekova'da ilan edilen sokağa çıkma yasağının bir an önce kaldırılmasını talep eden Bor, "İnsanların evlerine güvenli bir şekilde dönmelerinin ve kamu çalışanlarının işlerine dönmeleri, öğrenci ve öğretmenlerin güvenli bir ortamda eğitim öğretime başlamaları sağlanmalıdır. Daha fazla kan dökülmeden demokratik yollarla ülkemizin temel sorunları çözüme kavuşturulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Newroz yasaklarına da değinen Bor, bütün halkların Newroz'unu kutladıklarını kaydetti.

HAKKARİ HALKINA ÇAĞRI!

Açıklamasının sonunda Hakkari halkına çağrıda bulunan Bor, "Sokağa çıkma yasakları yüzünden evini, işyerini terk edip il merkezine, köylere ve il dışına göç eden Yüksekovalı insanlarımızla dayanışma içinde olma günüdür. Tüm halkımızı; evlerini açmaya, ekmeğini paylaşmaya davet ediyoruz. Gelen ailelerin temel gıda ihtiyaçlarının, kira, eğitim ve sağlık giderlerinin karşılanması için tüm halkımızı seferberlik ruhu içinde hareket etmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum