KESK Başkanı Özgen: Yüksekova'da on binlerce öğrenci eğitimden yoksun

KESK Başkanı Özgen: Yüksekova'da on binlerce öğrenci eğitimden yoksun

KESK Genel Başkanı Lami Özgen sendika bileşenlerinin temsilcileri ile Yüksekova’da incelemelerde bulundu. İlçede büyük bir yıkım yaşandığını anlatan Özgen, gelen yardımların da engellendiğini söyledi.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırıldığı Yüksekova’ya ziyaretler devam ediyor.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK Genel Başkanı Lami Özgen başkanlığındaki heyet sabah saatlerinde Yüksekova’ya gelerek büyük yıkımın yaşandığı Cumhuriyet Mahallesinde incelemelerde bulundu.

haberingoruntuleri.gif
İncelemelerinin ardından açıklama yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, “Yüksekova’da görünen manzaranın çatışmadan çok ilçenin topyekun yıkılıp yakılmasıdır. Bunu bilinçli ve kasıtlı olarak ilçenin tümünü boşaltmaya yönelik. Yok etmeye yönelik bir politika olduğu ortadadır” dedi.

i-1-20160612152450.jpg

İlçe halkının evsiz ve barksız kaldığına dikkat çeken Özgen, “İlçedeki eğitim ve öğretim süreci tamamen askıya alındı. On binlerce öğrenci bir yıldır eğitim öğretim hakkından yoksun. Binlerce öğretmen ile diğer kamu çalışanlarının ilçeyi terk etti” diye konuştu. .

Yüksekova Belediyesi koordinasyonunda ilçeye gelen yardımların engellendiğini belirten Özgen, ilçe halkının cezalandırıldığını ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.