Kerry ile Lavrov Suriye'yi görüştü

Kerry ile Lavrov Suriye'yi görüştü

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Suriye konusunda yaptığı görüşmeler sonucunda, "özel alanlar konusunda mutabakat sağladık." açıklaması yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un Cenevre'de Suriye konusunda yaptığı görüşmelerden somut sonuç çıkmadı.

İkilinin öncelikli gündemi Halep'te insani yardım koridoru için ateşkes yapılması ve DAİŞ'e karşı ortak mücadele planıydı. Ancak bu konularda görüş birliği sağlanamadı.

Dokuz saat süren toplantının ardından ortak basın açıklaması yapıldı. Kerry, kalıcı anlaşma yapmak istediklerini dile getirdi: "Suriye halkı için etkili, bölgeyi daha güvenli ve istikrarlı hale getiren bir anlaşma yapmak istiyoruz. Bu, Cenevre'de siyasi bir çözüm bulmak için bizi bir masa etrafına getiriyor."

İki taraftan ekiplerin toplantının detaylarını sonuçlandırmak için Cenevre'de çalışmalara devam edeceği duyuruldu.

Lavrov, Suriye'de Esad rejimiyle görüşmeye devam edeceklerini kaydederek, "Suriye'de devam eden çatışmanın taraflarıyla birlikte çalışacağımız özel alanlar konusunda mutabakat sağladık. Krizin çözümü için Rusya, Suriye yönetimiyle, Amerika Birleşik Devletleri de muhalefetle birlikte çalışacak" ifadesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.