Kerkük’te bir nahiye peşmergenin denetimine geçti

Kerkük’te bir nahiye peşmergenin denetimine geçti

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çeteleri Musul’u aldıktan sonra Kerkük’e ilerlerken, bir çok bölgede Irak ordusu mevzilerini terk ederken peşmerge güçleri boşalan köylere yerleşiyor.

KERKUK - Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin kurduğu Dicle operasyonlar merkezine bağlı birliklerin denetiminde olan Keyan nahiyesinin, Irak ordusunun IŞİD tehdidi karşısında geri çekilmesi üzerine peşmerge denetimine geçtiği bildirildi.

Peşmerge kaynakları, Irak askerlerinin çekildikleri yerlere IŞİD’in yerleşmesini istemediklerini belirtiyor.

Öte yandan IŞİD’in Kerkük çevresindeki ilçelere yönelik saldırıları sonucu Hawice kazasını ele geçirdikleri bildirildi. Yerel medya, buna karşın peşmergelerin Moneka beldesi ile Yekince ve Dakunde köylerini IŞİD’in elinden aldığını söylüyor.

Yerel askeri yetkililer Kerkük’ün batısındaki Hawice, Zab, Riyad ve Abbasi sektörleri ile güneydeki Reşad ve Yankaca’nın IŞİD’in denetimine geçtiğini bildiriyor.

Bu arada IŞİD çetelerinin, Kerkük bölgesinde rehin aldıkları polis, asker ve El Kaide karşıtı milislerden oluşan 15 kişiyi infaz ettiği duyuruldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum