Kerkük valisinden Türkmenlere Türkçe çağrı

Kerkük valisinden Türkmenlere Türkçe çağrı

Irak parlamentosunun kendisini görevden alma kararını kabul etmeyen Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, 'bağımsız Kürdistan' etkinliğinde Türkçe konuştu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’deki bağımsızlık referandumuna ilişkin tartışma sürerken, kampanya süreci de devam ediyor.

Irak parlamentosunun kendisini görevden alma kararını reddeden Kerkük Valisi Necmeddin Kerim bugün kentte düzenlenen bir referanduma destek etkinliğine katıldı.

Kerim, Kerkük Kalesi’nde Kürtçe, Arapça ve Türkçe olarak birer konuşma yaptı. Kerkük Valisi, Türkmenlere Türkçe seslenerek, “Sandığa gidin ve oy verin” çağrısında bulundu.

“Kürdistan’ın kalbi ve Kudüs’ü olan Kerkük, Kürdistani kalacaktır. Bugün burada, Kerkük’ün Kürdistani olduğunu dünyaya bir kez daha göstermek için toplandığınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diyen Kerim, daha sonra Türkçe konuşarak “Kardeşlerim, bacılarım, Kerküklüler hoşgeldiniz, Kürdistan için (sawt) oy veriniz” ifadelerini kullandı. (Kaynak: Rudaw)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.