Kemik ağrılarını hafifleten 8 besin

Kemik ağrılarını hafifleten 8 besin

Kemik ağrılarınızı doğal yollardan hafifletin. İşte, iltihaplanmaya (yangı) iyi gelen sekiz besin...

Bütün bilgisayar başında oturup akşam eve döndüğünüzde her yerinizin ağrıdığını mı hissediyorsunuz? Gün içinde az hareket etmenin yol açtığı anflamasyon/yangı, bütün kemiklerinizin sızlamasına sebep olabilir. İşte o acıyı hafifletecek, bedeninizdeki enflamasyonu azaltacak sekiz gıda:

1- CHIA (ÇİYA) TOHUMU

Bol miktarda omega-3 yağı içeren Chia tohumu, yangıyı hafifletir. Son dönemin en ‘moda’ besinlerinden biri olan bu ‘süper-tohum’, hazmı yavaşlatarak daha uzun süre tok kalmanızı da sağlar; böylece şeker krizlerini azaltır.

2- DUTSU MEYVELER

Güçlü bir antioksidan olan antosiyanin maddesinden içeren dut, böğürtlen, çilek gibi meyveler yangıyı azaltır ve ağrıları hafifletir.

3- ANANAS

Ananas, vücudun enflamasyonu atmasını sağlayan bromelayin isimli bir enzimler bileşimini içeriyor. Artık Türkiye’de bazı marketlerde de dilimlenmiş halde satılıyor; kemik ağrılarını azaltmak için denemeye değer!

4- PANCAR

Pancar, antioksidan özelliği bulunan betalain isimli madde nedeniyle ağrılara çok yararlı. Betalain, kalbi de koruyor.

5- KIRMIZI LAHANA

Bolca antosiyanin içeren kırmızı lahana, aynı zamanda bir C vitamini deposu. Kırmızı lahana, kanser ve kalp hastalıklarına karşı da güçlü bir savaşçı.

6- YEŞİL, YEMYEŞİL SEBZELER

Pazı, lahana ve ıspanak gibi ‘yeşil’lerden yüksek miktarda karetonoid ve flavonoid fışkırıyor! Bu iki antioksidan, iltihabı/yangıyı azaltmaya birebir. Aynı zamanda kas ve kemiklere yararlı olan, ağrıyı azaltan magnezyum açısından da çok zanginler.

7- TURUNCU SEBZELER

Havuç, balkabağı ve tatlı patates gibi turuncu sebzeler, karetonoid açısından son derece zengin. Beta-karoten gibi karetonoidler, bağışıklık sisteminin iyi çalışması için şart. Aynı zamanda yaşlanma karşıtı etkileri ve göze iyi gelmeleriyle biliniyorlar.

8- YAĞLI BALIKLAR

Somon, uskumru, sardalye, ançuez ve ringa gibi EPA ve DHA isimli omega-3 yağlarını içeren balıklar sadece kalp sağlığı için değil, yangıya karşı da birebir. Bu balıklar D vitamini açısından da zengin. D vitaminin, bağışıklık sisteminin dengelenmesini sağlayarak kronik yangıyla savaştığı biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.