Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP genel başkanı

Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP genel başkanı

Ankara Spor Salanu'nda gerçekleşen CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu geçerli 990 oyun tamamını alarak yeniden CHP genel başkanı oldu.

22.30'da 24 sandıkta başlayan oy verme işlemi tamamlandı. Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşen CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP genel başkanı oldu. 

1238 delegenin oy kullandığı genel kurulda Kemal Kılıçdaroğlu geçerli olan 990 oyu alarak 2 yıllığına yeniden genel başkan seçildi.

Kılıçdaroğlu'nun dün akşam Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile bir görüşme yaptığı öğrenildi. Görüşmeye ilişkin konuşan İnce, kendisine PM üyeliği teklif edildiğini kendisinin de kabul etmediğini söyledi ancak CHP Genel Merkezi, görüşme talebinin İnce'den geldiğini ve PM üyeliği teklifinin yapılmadığını belirtti.

Bu arada 92 imza toplayan Mustafa Balbay Genel Başkanlık için aday olamadı. Kurultay'da genel başkanlık için tek aday Kılıçdaroğlu... CHP Genel Başkanı kurultay konuşmasında başkanlık sistemi eleştirilerini sıraladı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'diktatör' şeklinde bir benzetmede bulununca AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve beraberindekiler kongreyi terk etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.