Kemal Kılıçdaroğlu: Her muhalifi FETÖ'cü diye suçlarsanız, FETÖ'cüleri ödüllendirirsiniz

Kemal Kılıçdaroğlu: Her muhalifi FETÖ'cü diye suçlarsanız, FETÖ'cüleri ödüllendirirsiniz

TOBB Genel Kurulu'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesine yönelik operasyonu eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Her muhalifi FETÖ'cü diye suçlarsanız, FETÖ'cüleri ödüllendirirsiniz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 73’üncü Genel Kurulu’na katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, OHAL’in kaldırılmamasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Güçlü ekonominin sırrı güçlü demokrasiden geçer. Bir ülkenin bütün toprakları OHAL ile yönetilemez. İtiraz edenlere şunu söylemek istiyorum, BM’ye bir dilekçe verdik. O dilekçede ‘Tutuklananlara insanca davranamayacağız’, “Adil yargılamayacağız’ diyorlar. Bu ülkede demokrasi hepimiz için geçerli” dedi.

Darbe girişiminin siyasi ayağının bulunamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “5 günlük asker, 7 aydır cezaevinde. FETÖ’cü diye çikolatacı buldular, baklavacı, hoca buldular. İçlerinden FETÖ’cü siyasetçi yok mu?” şeklinde konuştu.

Herkesin düşüncelerinin ifade edebilmesi için demokrasinin gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Haksızlığın karşısına susan dilsiz şeytandır. Bir ülkede demokrasi yoksa o ülke kaybetmiştir” ifadelerini kullandı.

‘SÖZCÜ İÇİN 7 SAVCI DEĞİŞTİRİLDİ’

150’den fazla gazetecinin cezaevinde olduğu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesine soruşturma açılabilmesi için 7 tane savcı değiştirildiğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu, “Sözcü gazetesi ve Cumhuriyet gazetesi FETÖ’cüymüş. Her muhalifi FETÖ’cü diye suçlarsanız, FETÖ’cüleri ödüllendirirsiniz” diye konuştu.

‘KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRETİM YAPILMALI’

Osmanlı Devleti’nin üretim yapamaması nedeniyle çöktüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bir toplu iğne bile üretemeyen Osmanlı battı. Bu devasa Osmanlı neden battı bunun üzerinde enden kafa yormuyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Başbakan geldi, açıklama yaptı ve şu cümleyi kurdu: Avrupa’daki beyaz eşyaların üçte ikisini Türkler yaptı. Buzdolabı, çamaşır makinesi üretmek bize mahsus. Bunlar 1800’lü yıllarda üretiliyordu. Teknolojisi gelişmiş ülkeler artık bunları üretmiyor. Katma değeri yüksek ürünler üretemezsiniz, katma değeri yüksek ürünler kullanan ülke haline gelirsiniz.”

‘BİZ İLMİ BİTİRDİK’

“Katma değeri yüksek ürünü nasıl üreteceğiz. Bunun için üniversitelerin bilgi üretmesi lazım. İran’daki üniversitelerin ürettiği bilgi Türkiye’deki üniversiteleri geçti. Bir bildiriye imza attı diye, üniversite hocasını kapının önüne koymak doğru mudur? Sevgili Peygamberimiz ‘Alemin ölümü alemin ölümü gibidir’ diyor, biz ilimi bitirdik. Üniversiteler her türlü düşüncenin tartışıldığı kurumlardır.”

‘SOSYAL DEVLET ÇOK ÖNEMLİ’

“Güçlü bir sosyal devlet inşa edemezsiniz huzur inşa edemezsiniz. Elde ettiğimiz gelirin bir kısmını yoksullara vermeliyiz. Sosyal devlet önemlidir.”

‘ADALETE İNANAN VAR MI?’

“Üniversiteleri bilgi üreten bir ülkede, güçlü bir sosyal devlet, toplumsal barış sağlanmış herkes geleceğine güvenle bakar. Bunu sağlamak için devlette liyakat sisteminin sağlanması gerek. Bana adalete inanan bu ülkede gerçekten adalet var diyen var mı? Nasıl bir adalettir bu değerli arkadaşlar. Sabaha karşı eviniz basılacak bir kararname ile malınıza el koyarım bu mu adalet? Adalet bütün inançların ortak temelidir.” 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.