KCK'den çok sert El-Kaide açıklaması

KCK'den çok sert El-Kaide açıklaması

KCK Eş Başkanlığı Federel Kürdistan’da YNK güçlerine ve halka yönelik katliamını kınadı. Açıklamada El-Kaide saldırılarının Kürt Ulusal Birliği’nin önemini bir kez daha ortaya koyduğuna vurgu yapıldı.

YÜKSEKOVA HABER

HABER MERKEZİ - KCK Eş Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada “El Kaide denilen çete örgütünün Güney Kürdistan'da Xanaqin’e bağlı Celavla nahiyesinde YNK güçlerine ve halkımıza yönelik gerçekleştirdiği hunharca katliamı lanetliyoruz. Saldırıda hayatını  kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz” denildi.

KCK, açıklamasında El-Kaide için “Başta Ortadoğu halkları ve Kürt halkı olmak üzere, insanlığın başına bela olan, insanlıktan çıkmış bu çete örgütü” tanımını kullanırken, insanlıktan yana olan herkese ve tüm güçlere, El-Kaide’ye karşı mücadele çağrısında bulunuldu.

KÜRTLERİN VARLIĞINA KASTEDENLER MİSLİYLE KARŞILIK BULACAKTIR

El-Kaide’nin katliamlarını Rojava’yla sınırlı tutmayıp Federel Kürdistan’da sürdürdüğüne değinilen açıklamada; Rojava Kürdistan'da, çocukların ve kadınların boğazlarını keserek katleden, Kürtlere düşmanlığını her fırsatta dile getiren El Kaide örgütü, hedefine Kürt halkının varlığını ve özgürlüğünü koymuştur. Ancak insanlık düşmanı El Kaide güçleri çok iyi bilmelidirler ki, hiçbir güç Kürtlerin varlığını ve iradesini kıramayacaktır. Kürtlerin varlığına ve özgürlüğüne kasteden her kim olursa olsun, misliyle karşılık bulacaktır.

KÜRT ULUSAL BİRLİĞİ ACİL VE ERTELENEMEZ BİR GÖREVDİR

Açıklamanın sonunda Celavla’daki katliamın ‘bir kez daha Kürt ulusal birliğinin ne kadar acil ve ertelenemez bir görev olduğunu ortaya koymaktadır’ denilirken, “Yurtsever ve mücadeleci tüm güçleri bu vahşi saldırılara karşı ortak mücadeleyi yükseltmeye ve Kürt ulusal birliğini gerçekleştirmeye çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum