KCK basın davası ertelendi

KCK basın davası ertelendi

KCK basın davasına İstanbul 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Mahkeme, duruşmayı 18 Kasım gününe erteledi.

46 basın çalışanının yargılandığı KCK basın davasına İstanbul 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Duruşmaya tutuksuz gazeteciler Şerafettin Sürmeli, Evrim Kepenek, Hüseyin Deniz, Hamza Sürmeli, Özgür Gazeteciler Cemiyeti Eş Başkanı Nevin Erdemir, Davut Uçar ve Çağdaş Kaplan ile avukatları katıldı.

Duruşmayı Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş takip etti.

Duruşmada ilk olarak savunma yapan Şerafettin Sürmeli, suçlamayı kabul etmediğini ve beraatını istedi.

“Bu dava utanç davasıdır”

Yargılananlardan ajansımızın Marmara Bölge Şefi Çağdaş Kaplan da, “Türkiye tarihinde en fazla gazetecinin yargılandığı davayı yürütüyorsunuz. Bu dava basın ve ifade özgürlüğü açısından utanç davasıdır. Bu dava nedeni ile Türkiye basın ve ifade özgürlüğünde her gün daha geri sıralara düşmektedir. Ayrıca bu davanın hangi siyasi konjonktürün ürünü olduğu ve hangi hukuksuzluklar üzerine kurulu olduğu deşifre oldu. Bu utanca son verilmesini istiyoruz. Bu davanın devam etmesi gazeteciliğimize bir tehdittir” dedi.

Avukat Ercan Kanar da, AYM’nin kararının çıktığını ancak açıklanmadığını bildiklerini, dava hakkında düşme kararı verilmeyecekse AYM kararının açıklanmasının beklenilmesi gerektiğini söyledi.

“Davada yasal bir dayanak kalmadı”

Avukat Fevzi Çelik de, davada yasal bir dayanak kalmadığını belirterek, gazeteciler hakkında derhal beraat kararı verilmesini ve ayrıca geçen celse savunması alınan gazetecilerin savunma hazırlayabilmeleri için ek süre istediklerini söyledi.

Duruşma 18 Kasım’a ertelendi

Mahkeme heyeti, İsmet Kayhan’ın Türkiye’de veya yurt dışında bulunan açık adresine davaya çağrı için yazı yazılmasına, daha önce savunma yapmış sanıkların ek savunma için süre verilmesi talebini 1 No’lu karar yerine getirildikten sonra değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı 18 Kasım’a erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.