Kazım Koyuncu’nun 11. ölüm yıl dönümü

Kazım Koyuncu’nun 11. ölüm yıl dönümü

Karadenizli müzisyen Kazım Koyuncu, ölümünün 11. yılında anıldı. Koyuncu Ailesi adına konuşan Hasan Bilgin “Kazım gibi olmadığımız müddetçe bu dünya değişmeyecek”dedi.

Karadenizli sanatçı Kazım Koyuncu, ölümünün 11’inci yılında Artvin’in Hopa İlçesi’ndeki anıt mezarı başında anıldı.

Akciğer hastalığından 33 yaşında hayatını kaybeden Kazım Koyuncu’nun Yeşilköy Köyü’ndeki kabri başında anma töreni düzenlendi.

Törene Kazım Koyuncu’nun annesi Hüsniye ile kardeşleri Canan, Hüseyin Orhan, Oğuz ve Niyazi Koyuncu ile Laz Kültür Derneği Başkanı Mehmet Ali Beşli, CHP Artvin İl Başkanı Ali Yücel Kurt, Halkevleri Hopa Şube Başkanı Kamil Ustabaş, Trabzonspor’un ‘Vira’, Hopaspor’un ‘Denizin Asi Çocukları’ ve ‘Şehrin Azizleri’ taraftar grupları, dostları ve sevenleri katıldı. Taraftar grupları Kazım’ın mezarına atkı ve formalar bıraktı.

“Daha fazla sahip çıkmalı, mücadele etmeliyiz”

Kazım Koyuncu’nun ölüm saati olan 12.57’de saygı duruşu ile başlayan törende konuşan arkadaşı Adem Kuyumcu, her gün doğayı ve denizi kaybettiklerini belirterek Kazım Koyuncu için doğaya daha fazla sahip çıkma ve mücadele etmeleri gerektiğini dile getirdi, aksi takdirde kültürlerin ve halkların yok olacağını belirtti.

Koyuncu Ailesi adına konuşan Hasan Bilgin de, Kazım Koyuncu’yu, Kazım Koyuncu yapan babası Cavit Koyuncu’yu 23 Nisan’da kaybettiklerini hatırlattı, babasının yokluğunda ilk anma törenini gerçekleştirdiklerini söyledi.

“Kazım bizlere ağır bir yük yüklüyor”

Hasan Bilgin, “Her yıl kötüye giden, kahır solunan günlerden geçiyoruz. Bu günlerde Kazım’ı anmak ve onun gösterdiği yoldan yürümek daha da bir anlam kazanıyor. Kazım bizlere ağır bir yük yüklüyor.

“Kazım gibi olmazsak bu dünya değişmeyecek”

Ona, ‘Şair ceketli çocuk’ diyoruz. Bizlerde birer, ‘Şair ceketli çocuk’ olmak konumundayız. Ya bu yükü omuzlayacağız, ya da Kazım’ı sade bir güzel, bir anı olarak hatırlayacağız. ‘Doğru bildiğim bir şeyi en azından çok zorlanırsam ortaya koymaktan çekinmem’ diyen Kazım’ı anlamak yetmez. Kazım gibi olmadığımız müddetçe bu kahır kokan hava, memleket ve dünya değişmeyecektir” dedi.

“Kazımsız bir dünya Kazımlı bir dünya gibi değil”

Laz Kültür Derneği Başkanı Mehmet Ali Barış Beşli de, her 25 Haziran’da gözlerinin dolduğunu belirterek şunları söyledi:

“Kazımsız bir dünya Kazımlı bir dünya gibi değil. Dünya ve ülkemizde her gün barışı, yaşamı ve doğruyu savunmak geriye gidiyor. Bu yıl daha da acılıyız. Arkamızda dağ gibi duran Cavit amcamız ne yazık ki Kazım’ın yattığı toprakla buluştu. Ne mutlu bize ki Cavit Koyuncu, Kazım Koyuncu’nun babası.

“Kaymakam olsun diye yolladık, kaval üflüyor”

Bir gün Cavit amca Kazım için, ‘Kaymakam olsun diye İstanbul’a yolladık, bu kaval üflüyor’ dedi. Cavit amca bunu söylerken oğlunun ne kadar doğru bir iş yaptığının da çok iyi bilincindeydi.”

“Kazım’ı anmak için doğa için savaşmalıyız”

Halkevleri Hopa Şube Başkanı Kamil Ustabaş ise, Kazım Koyuncu’nun iyi bir doğa savaşçısı olduğunu belirterek, “Sermaye grupları, ‘Artvin’in altını üstüne getirerek Cerattepe’de madeni çıkaracağız, Artvin’i yaşanmaz hale getireceğiz’ diyor. Kazım’ı anmak ve sahip çıkmak, Cerattepe’deki maden direnişinin yanında yer alabilmektedir. Artvin halkının yanında tanka, topa, tüfeğe ve gaza direnebilmektir Kazım’ı anmak. Bunu yapamıyorsak Kazım’ı anmış olmayız” dedi. (imc)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.