Kazanhan davası 23 Eylül’e ertelendi

Kazanhan davası 23 Eylül’e ertelendi

Cizre’de polisin ateş etmesi sonucu 12 yaşındayken hayatını kaybeden Nihat Kazanhan’ın öldürülmesine ilişkin davanın sekizinci duruşması görüldü. Duruşma 23 Eylül’e ertelendi.

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde 14 Ocak 2015 günü polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın ölümüne ilişkin davanın sekizinci duruşması yarın Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmayı, Şırnak ve Diyarbakır barolarının yanı sıra Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Af Örgütü ve Gündem Çocuk Derneği üyeleri de takip etti.

Nihat Kazanhan’ı öldüren tutuklu polis M. N. G. tutuklu bulunduğu Elmadağ Cezaevinden SEGBİS ile ifadesini verdi.

Tutuklu polis daha önceki duruşmalarda verdiği ifadelerini tekrarladığını belirterek tahliyesini istedi.

Davanın tutuksuz sanıkları ise görev yaptıkları illerden SEGBİS ile bağlanarak olayın yaşandığı dönemde çatışma bölgelerinde aktif görev aldıklarını ifade ederek davadan beraatlerini istedi.

Sanık polisler ve avukatlarının ifadelerinden sonra söz alan Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi soruşturmanın derinleştirilmesi halinde ortaya başka şeylerin çıkacağını ifade ederken, avukat Rojhat Dilsiz, sanık polislerin Fethullah Gülen Cemaati ile ilişkilerinin olup olmadığının araştırılmasını istedi.

Yapılan savunmaların ardından mahkeme, tutuklu sanığın tutukluluğunun devamına karar verirken, Kazanhan avukatlarının tutuksuz sanıkların tutuklanma talebi ise reddedildi.

Duruşma 23 Eylül tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.