'Kayyım geldi engeller kalktı'

'Kayyım geldi engeller kalktı'

Yeni park alanları, su arıtma tesisleri, alt ve üst yapı çalışmaları gibi birçok proje hızlandırıldı. Peki DBP'li Belediye bunları neden yapamıyordu? Bu soruyu görevden alınan Belediye Başkan Yardımcısı Metin Bayır'a sorduk.

Şırnak’ın Cizre İlçe Belediyesi’ne kayyım olarak atanan kaymakam Ahmet Adanur ilçede yapımı devam eden birçok projeyi hızlandırdı. Adanur bu projelern yapımına ilişkin gelişmeleri de sosyal medya hesaplarından duyuruyor.

Kaymakam Ahmet Adanur’un Cizre Belediyesi’ne kayyım olarak atanmasının ardından, Dicle Nehri ıslah projesi çalışmaları, Orhan Doğan Caddesi’nde orta refüj ve aydınlatma çalışmaları, arıtma tesisi inşaatı, Surdibi Aile Parkı inşaatı, Mezbahane binasının çalışmaları gibi birçok proje bitirildi. Birçok projenin de yapımı devam ediyor…

DBP’Lİ BELEDİYE NİYE YAPAMADI?

Peki bu projeler DBP’li Belediye işbaşındayken neden hayata geçirilemedi. Bu soruyu Cizre’nin görevden alınan Belediye Başkan Yardımcısı Metin Bayır’a sorduk. Bayır, kayyımın yapmış olduğu birçok projenin kendilerine ait olduğunu, birçok projenin de ihalesinin kendi dönemlerinde verilmiş olduğunu belirtirken şunları anlatıyor:
“Kayyum DBP’li belediyenin hazırlamış olduğu ya da hayata geçirmeye hazırladığı projelerin hepsini sanki kendileri yapıyor gibi bir izlenim vermeye çalışıyor. Su arıtma tesisine 2015’te başladık. Sur mahallesinde 22 dönüm park alanı projemiz var. Bu parkı da ihaleye vermiştik. Tam emin değilim ama yapımı devam ediyor diye biliyorum. Mezbahane yapımını da bitirip teslim etmeye hazırlanıyorduk. Dicle Nehri’ne yakın yaklaşık 40, 50 dönümlük park alanı projemiz vardı. Bu projemize 3 yıl boyunca Devlet ve Su işleri izin vermiyordu.”

‘BİZE İZİN ÇIKMIYORDU’

Bakır’a kendi dönemlerinde bu projelerin neden bitirilmediğini sorduğumuzda ise şöyle cevap veriyor: “Bizim dönemimizde zaten istediğimiz birçok şeye izin çıkmıyordu. Sokağa çıkma yasaklarından sonra belediye olarak artık hiçbir şey yapamaz hale geldik. Şehrin yarısından fazlası yıkıldı. İller Bankası’ndan gönderilen paralar da bütçede kaldı. Sokağa çıkma yasaklarına rağmen elimizden geleni yaptık. Örneğin, Van Büyükşehir Belediyesi bizlere projeler üretiyordu.”

‘SANKİ BİZ HİÇBİR ŞEY YAPMAMIŞIZ İZLENİMİ VERİYORLAR’

Sokağa çıkma yasaklarına rağmen birçok projeyi bitirdiklerini ve bu sürede çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirten Bakır, “Kayyum atandıktan sonra bu projelere izinler çıktı” diyor ve ekliyor:
“Örneğin, yukarıda belirttiğim Dizle Nehri çalışmamıza Devlet ve Su İşleri izin vermiyordu. Dörtyol, Nusaybin caddelerinin alt yapı çalışmalarını da sokağa çıkma yasağından sonra 1600 metrelik döşemesini yaptık. Kayyum geldikten sonra hemen buranın yapımına başlandı. Kayyım DBP belediyesinin hazırlamış olduğu ya da hayata geçirmeye hazırladığı projelerin hepsini sanki kendileri yapıyor gibi bir izlenim vermeye çalışıyor. Bunu kabul etmeyebilirler ama bizim yanımızda bu böyledir. O zaman yaptıklarımızı şu an değiştiriyorlar. Sanki bizim dönemimizde hiçbir iş yapılmamış her şeyi kendileri yapmış gibi hareket ediyorlar. Yaptıkları şey sadece değiştirmek.”

(Kaynak: Hacı Bişkin / Gazete Duvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.