Kayıp uçakla ilgili yeni iddia

Kayıp uçakla ilgili yeni iddia

Malezya hükümetinin yayınladığı 47 sayfalık rapordan yola çıkan uzmanlar, Malezya Havayollarına ait MH370 sefer sayılı kaybolan uçağın havada yakıtının biterek düşmüş olabileceğini iddia etti.

8 Mart tarihinde Kuala Lumpur’dan Pekin’e gitmek üzere Malezya’dan havalanan MH370 sefer sayılı yolcu uçağıyla ilgili Malezya Hükümeti tarafından 47 sayfalık bir rapor yayınlandı. İçerisinde 239 yolcunun bulunduğu kaybolan uçakla ilgili hazırlanan yeni raporu inceleyen uzmanlar, uçağın uydudan izlediği rotayı göz önüne alarak havada yakıtın bitmiş olabileceğini iddia etti. Malezya uçağının uyduyla kurduğu son bağlantıyla bir önceki bağlantının uyuşmaması, uçağın yakıtının bittiği için elektrik aksamının sıfırlanmasından ötürü olabileceği belirtildi.

Malezya hükümeti MH 370 sefer sayılı uçuşla ilgili yeterli bilgi yayınlanmadığı ve bazı ayrıntılar gizli tutulduğu için kaybolan uçaktaki yolcu yakınları tarafından eleştirilmişti. Yolcu yakınları toplanan bilgilerin serbest uzmanlar tarafından da incelenmesini istemişti. Bunun üzerine Malezya hükümeti bugün kaybolan uçakla ilgili 47 sayfalık bir rapor yayınladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.